A MATISZ tagsága

Reméljük, hogy a következő, tagjainkról, tevékenységünkről és eredményeinkről adott tájékoztató meggyőzően bizonyítja az Ön számára, hogy a MATISZ tagjainak sorába lépni széleskörű és sokrétű előnyökkel jár.

A Magyar Tartalomipari Szövetség több, mint 141 tagjának jelentős része (mintegy 50 szervezet, amelyek főként kis-és közepes méretű vállakozások) multimédia előállításával is foglalkozik. Például Carnation Internet Tanácsadó Zrt, Webshark Kft, EDUWEB MULTIMÉDIA Technológia és Távoktatási ZRt, MÁV Informatika Kft.

A Távközlési Érdekegyeztető Fórum és az Internet Szolgáltatók Tanácsa tagságok révén elérjük a hazai legnagyobb távközlési szolgáltatókat, amelyek egyben a legnagyobb Internetszolgáltatók is.

A MATISZ tagjai között szerepelnek a hazai jelentős multimédia tartalommal rendelkező könyvtárak (Országos Széchenyi Könyvtár), múzeumok és archívumok (Magyar Nemzeti Múzeum), valamint a szellemi tulajdon védelmét ellátó Magyar Szabadalmi Hivatal is.

A Magyar Tartalomipari Szövetség tagjai között szerepel a multimédia előállítása és alkalmazása szempontjából fontos néhány társszervezet (taneszközfejlesztők szervezete, a HUNDIDAC Szövetség, valamint számos  nemzetközi hardver- és szoftverfejlesztő cég (IBM Magyarországi Kft, Microsoft Magyarország Kft, Novell Magyarország Kft.) is.

A Magyar Tartalomipari Szövetség a hazai információs társadalom multimédia ágazatának fejlesztése szempontjából fontos szervezeteknek tagja. (Informatikai Érdekegyeztető Forum, Távközlési Érdekegyeztető Forum, Informatikai Vállalkozások Szövetsége, Kábeltelevíziós és Kommunikációs Szövetség stb.)

A Magyar Tartalomipari Szövetség a hazai multimédia és a tartalomipar fejlesztése céljából a fentiekben felsorolt szervezeteken kívül  több intézménnyel, szövetséggel együttműködik. (Neumann-ház, Neumann János Számítógép Tudományi Társaság, Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége stb.)

A Magyar Tartalomipari Szövetség a hazai minőségi multimédia tartalmak bemutatása érdekében koordinálja az eFestival rendezvények megvalósítását. A MATISZ az eFestival döntőseit az Európai Multimédia Fórum tagsága révén kedvezményes feltételek mellett nevezheti be a European Seal of e-Excellence nemzetközi innovációmarketing megmérettetésre is.

Magyar Tartalomipari Szövetség közel két évtizede, minden év végén (november, december) megrendezi a DAT konferenciát, amely külön szekciókban foglalkozik a tartalomfejlesztéssel, a multimédia termékek előállításával és ehhez szükséges szakképzés-fejlesztéssel.

A Magyar Tartalomipari Szövetség az elmúlt években számos Európai Uniós (FP5-6, Leonardo, Safer Internet) és hazai pályázatban vett részt partnerszervezetként, esetenként pedig projekt-koordinátorként, többek között hátrányos helyzetűek (kerekesszékesek, látássérültek) informatikai képzése témakörében. Ezt követő időszakban pedig további hasonló jellegű nyertes EQUAL projekteket bonyolított le társszervezeteivel együttműködve.

A Magyar Tartalomipari Szövetség jogelődje, a Magyar Adatbázisforgalmazók Szövetsége tagja volt az EUSIDIC szervezetnek és együttműködött az osztrák Verband für Informationwirtschaft-Information Industry in Austria (VIW) szervezettel is.

A Magyar Tartalomipari Szövetség tagja azaz EU 5. K+F Keretprogram támogatásával - az európai eLearning technológiák elterjesztésére, fejlesztésére-  megalakult PROMETEUS tematikus hálózatnak, és az Európai Multimédia Fórum által az európai tartalomipar fejlesztésére kezdeményezett több nemzetközi projektnek is.

A Magyar Tartalomipari Szövetség éves bevételei 250-300 ezer Euro. Az alkalmazottak létszáma jelenleg 3 fő, amelyből két fő angol nyelven projekt menedzseri tapasztalatokkal is rendelkezik.

Az internet hazai elterjedésének hajnalán a Magyar Tartalomipari Szövetség mintegy 10 szövetség számára biztosított ISDN Internet szolgáltatást és webhostingot. Mára természetesen ezt az alapinfrastruktúra-szolgáltatást megbízható szolgáltató cégek végzik - többek között a MATISZ számára is.

A Magyar Tartalomipar Szövetség egyes szolgáltatásait tagjai számára díjmentesen nyújtja, valamint térítéses szolgáltatásaihoz díjmentes tanácsadást ad. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, a MATISZ tagságról (tagok jogai és kötelességei, a MATISZ tagjai, alapszabály stb.) a MATISZ tagság menü alpontjaiban tájékozódhat.

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA