Üdvözöljük a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) honlapján!

 

Szervezetünkről röviden

A Magyar Tartalomipari Szövetség (jogelődje a Magyar Adatbázis-forgalmazók Szövetsége - MAK) 1991. május 10-én alakult meg 11 információterjesztéssel foglalkozó vállalat kezdeményezésére.

A Magyar Adatbázis-forgalmazók Szövetsége (MAK) felismerte, hogy az Információs Társadalom megvalósulásának üteme (sebessége) nagymértékben függ a rendelkezésre álló digitális információs tartalmak mennyiségétől, minőségétől, használhatóságától. A MAK - követve az EU informatikai programjait (5. Kutatás-fejlesztési Program, eEurope, eContent stb.) 2000. és 2001. években megrendezte a programadó "A magyar tartalom fejlesztése" konferencia-sorozatot. Ezeken a nemzetközi részvételű konferenciákon meghatározásra kerültek azok a tartalomipar fejlesztését szolgáló feladatok is, amelyek során szükségessé vált a hazai multimédia szervezeteket integrálása is.

Szervezetünk a 2001. november 14-ei közgyűlési határozata alapján, a tagság tényleges összetételét (tartalom előállítók, fejlesztők, terjesztők, távközlési-, hardver-, szoftver-, képzési szolgáltatók, könyvtárak, oktatási, államigazgatási intézmények stb.) figyelembe véve, tevékenységi körét kibővítve Magyar Tartalomipari Szövetség néven folytatja szakmai érdekképviseleti munkáját. Taglétszáma mára elérte a 150-et.

Kiemelt figyelmet szentelünk az online tartalmak és szolgáltatások témakörének, hiszen tudjuk, hogy az információs társadalom elképzelhetetlen kiterjedt felhasználói rendszer nélkül. Ahhoz, hogy számosan csatlakozzanak a világhálóra, mindenképpen vonzó a mindennapos ügyintézést megkönnyítő elektronikus szolgáltatások, valamint gazdag, színes tartalom szükségesek.

Mindez ma még aktuálisabb, mint a korábbi évek során volt, hiszen a szélessávú internet immár mindenki számára elérhető. A technológia rendelkezésre áll, a kihívás ma egyértelműen a tartalom oldaláról jelentkezik.

Küldetésünk

Összefoglaló riport a 20 éves Magyar Tartalomipari Szövetségről:

http://infoter.eu/Article.aspx?ArticleId=50bb410c-a977-4612-87a8-962b560a5816

 

Európai Bizottság Érdekképviseleti nyilvántartás

Magyar Tartalomipari Szövetség

 

A MATISZ korábbi honlapja

A MATISZ archív honlapja 2006. decemberéig megjelent cikkekkel és információkkal a következő webcímen érhető el: http://old.matisz.hu

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA