Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/a06d53c6958caf1a195b2d615cc395c4 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Hírek

2011.08.16. Megújult az Útinform weboldala

A Magyar Közút Nonprofit vállalat közúti szolgáltató igazgatóságának egyik osztályaként működő részleg feladata az országos közúthálózaton előforduló, a közlekedés folyamatosságát, biztonságát befolyásoló tényezőkről – építkezések, balesetek, forgalmi akadályok, téli útkörülmények, különleges helyzetek – információk gyűjtése, és ezekből közlekedési hírek szerkesztése. A közlekedő polgárok tájékoztatását folyamatos ügyeleti szolgálat útján, napi 24 órában valósítja meg.


2011.08.16. Rossz ötlet a hozzáférés-blokkolás

Miközben egyre több médiakonszern és szerzői jogvédő szervezet szorgalmazza az illegálisan másolt tartalmakat letöltők interneteléréseinek korlátozását és blokkolását, az internetszolgáltatók a felhasználók pártjára álltak és nincs kedvük segédrendőrökké válni.


2011.07.22. Új Széchenyi Terv pályázat nyílt a hazai turizmus fejlesztéséért

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetésre kerülő, igen népszerűnek ígérkező hazai forrású pályázat célja a belföldön megvalósuló nemzetközi és országos hatókörű, turisztikai vonzerővel bíró rendezvények támogatása. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 150 millió forint, az elnyerhető támogatás 1-5 millió Ft, az összes elszámolható költség maximum 40 százaléka.


2011.07.21. Elektronikus úton nyújtott szolgáltatások áfája - Új szabályzás!

Adóalanyok között lebonyolított szolgáltatások esetén, a teljesítés helye a megrendelő (vevő, a szolgáltatást igénybevevő,) gazdasági letelepedésének helyszíne. Ez vonatkozik az elektronikus szolgáltatásokra is két adóalany között. Tehát ha a Közösség területén lévő másik adóalanynak adjuk el az elektronikus szolgáltatásunkat, vagy egy közösségi adóalanytól vásárolunk ilyen szolgáltatást, akkor mindig a vevő országában kell az adót megfizetni. A számlára rá kell írni a fordított adózás tényét, vagyis azt, hogy a hozzáadott-értékadót a vevő fizeti.


2011.07.20. Elmarasztalás szerzői jogok megsértése miatt

MATISZ válogatás a K I T - Könyvtár - Információ - Társadalom - 2011. júl. 20. (28. szám) heti hírlevéléből: Elmarasztalás szerzői jogok megsértése miatt; Nyolc egyszerű alkalmazás közös online munkavégzéshez


2011.07.18. 18 millió felhasználót követtek a fájlcsere gyanúja alapján – eredmény nélkül

Úgy tűnik, a fájlcsere elterjedtsége és a felhasználók hozzáállása miatt gyakorlatilag hatástalan és eredménytelen a francia kalózellenes törvény.

Franciaországban a sok vihart megélt HADOPI-szabályozás alapján tavaly októbertől küldik ki a fájlcserével gyanúsítottaknak a „három dobásod van” gyakorlatát megvalósítva a figyelmeztető leveleket. De hogy pontosan milyen számokról is van szó, arról mindeddig nem volt hivatalos tájékoztatás.


2011.07.18. Üzletelés a Vaterán 5 millió alatt: tévhitek és az adózás

Mi után és mennyi adót fizetek, ha az interneten 5 millió forint alatt adok-veszek ingóságokat? Olvasói kérdésre Angyal József, az Adózóna okleveles adószakértője válaszol. Magánszemélyként, ha évente 5 millió forintot nem haladja meg az eladási ár, akkor az adóhivatal nem szabhatna ki adót, áfát, egészségügyi hozzájárulást?


2011.07.18. Digitális menetrend: a Bizottság konzultációt folytat személyes adatokkal való visszaélésekkel kapcsolatos értesítések gyakorlati szabályairól

Brüsszelben, 2011. július 14.-én az Európai Bizottság a távközlési vállalatok, az internetszolgáltatók, a tagállamok, a nemzeti adatvédelmi hatóságok, a fogyasztóvédelmi szervezetek és egyéb érdekelt felek véleményét kéri ki arról, hogy szükség van-e további gyakorlati szabályokra a személyes adatokkal való visszaélésekkel kapcsolatos értesítések EU-n belüli egységesítése érdekében.


57 - 64. kilistázott hír, Összesen: 1353

<<

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA