tartalomipar > kulturális örökség / kultúra

2011.04.21. Globális digitális közkönyvtár létrehozásán dolgozik a Google

Globális digitális közkönyvtárának létrehozásával a kulturális értékek megőrzését, valamint az alkotók számára megjelenési lehetőség biztosítását akarja elérni a Google.


2011.04.20. Magáncégek készek átvenni brit közkönyvtárakat

MATISZ válogatás a K I T -- Könyvtár - Információ - Társadalom - 2011. ápr. 20. (16. szám) heti hírleveléből: Magáncégek készek átvenni brit közkönyvtárakat; Az elégtelen hazai e-könyv kínálat hátráltatja a piacot; Az áfán bukik az e-könyvüzlet -- lehet, hogy kedvezményes áfa lesz; A Google a könyvfesztiválon -- a lényegről ők sem sokat szóltak; Infografika a könyvtárakról -- igény van rájuk, de csökken a költségvetésük; Hogyan érdemes reklámokat olvasni? -- Előadás a májusi HUNRA-konferencián; Betiltandó könyvek tízes listája -- ALA, az olvasók ízlése szerint; Online pornográfia a könyvtárban -- szabad vagy nem?; Reklámmal még olcsóbb a Kindle e-könyv olvasó; Virtuális látogatás a Vatikáni Könyvtárban (képek,...


2011.04.20. Új megoldásokra van szüksége a jövő audiovizuális iparának

Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára nyitotta meg a magyar soros elnökség által megrendezett, Audiovizuális Ipar Jövője című kétnapos szakmai konferenciát 2011. április 19.-én, a budapesti Magyar Néprajzi Múzeumban.


2011.04.20. Minden tizedik ember a turizmusban dolgozik majd

A Turisztikai Világtanács (WTTC) előrejelzése szerint a következő évtized végére minden tizedik ember a turizmus iparban fog dolgozni.


2011.04.20. Az áfán bukik az e-könyvüzlet

Az elektronikus könyveket sokan még élből elutasítják, de az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában már beindult az áttörés. Nálunk leginkább a magasabb áfa és a kiadók óvatossága miatt döcög a piac.


2011.04.20. Magyarországon ülésezik az Európai Turisztikai Bizottság

Kiemelt turizmusdiplomáciai jelentőségű rendezvénynek ad otthont Magyarország április 19-21. között.


2011.04.20. Magyar diafilm archívum

Digitális archívum készült Bíró Ferenc egyedülálló diafilmgyűjteményéből az OSA Archívum közreműködésével.


2011.04.20. Magyar fejlesztésű interaktív, 4D anatómiaatlasz és megjelenítő szoftver

A legnevesebb amerikai orvosi egyetemek érdeklődnek a dr. Balogh Attila agy- és gerincsebész és dr. Kutor László, az Óbudai Egyetem oktatója által kifejlesztett 4D Anatomy anatómiai szimulátor iránt, amely az emberi testet eddig nem látott részletességgel mutatja be, négy dimenzióban.


41 - 48. kilistázott hír, Összesen: 277

<<

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA