tartalomipar > kulturális örökség / kultúra

2011.05.31. A járatinformációkat is dobja a Google

Ha valaki tudja, hogy hova szeretne utazni, a Google mostantól a keresés során azt is megmutatja, hogy az adott úti célra naponta hány járat indul, továbbá az út hosszát, az útvonalat repülő légitársaságokat, és a közeljövőben induló nonstop járatok menetrendjét.


2011.05.31. A kreatív iparágak fórumának keretében: BUDATRANSPACK

2011-ben november 9–11. között jelentkezik újra a jubiláló BUDATRANSPACK a csomagolóipar és a logisztika 25. szakkiállítása a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.


2011.05.31. Nagy adatbázisok -- innovatív lekérdezések -- a MIBE 11. konferenciája

MATISZ válogatás a K I T -- Könyvtár - Információ - Társadalom - 2011. máj. 25. (21. szám) heti hírleveléből: Nagy adatbázisok -- innovatív lekérdezések -- a MIBE 11. konferenciája; Kérdések a 21. század könyvtárában -- pl.: meghalljuk-e a magánszektor üzenetét?; Mi is az a h-index? -- hogyan méri a hivatkozásokat?; Az egyéni kutatói tevékenység mérése: eljárások; Új szelek e-könyvből? (videó, magyar felirattal); A digitális igényekhez kell igazítani a szerzői jogot; A Lausanne-i Könyvtár együttműködése a Wikipediával; Versenyeztek a házilag nyomtatott könyvek; Konferenciák előtt: 7 networking tipp; Gyengélkedő kkv-s ügyfélszolgálatok; Az ülés veszélyei (infografika); Kezdőknek: tanácsok e-könyv vásárláshoz; Erdélyi örökségünk...


2011.05.31. Miről is szól az új fogyasztóvédelmi stratégia?

Bővülő hatósági jogkörök a fogyasztóvédelemben, egyszerűbb ügyintézés a vásárlói panaszok intézésekor, öntudatosabb, felkészültebb állampolgárok - többek között erről is szól az új fogyasztóvédelmi stratégia.


2011.05.27. A szellemi-tulajdonjogok szabályozásának megújításával a Bizottság új lendületet ad a kreativitásnak és az innovációnak

A szabadalmat, a védjegyet, a formatervezési mintaoltalmat és a földrajzi jelzéseket, valamint a szerzői jogokat vagy a szerzői jogokhoz kapcsolódó jogokat (előadók, gyártók, műsorszolgáltatók jogai) magában foglaló szellemi-tulajdonjogok évszázadok óta léteznek.


2011.05.27. 2011. évi turisztikai külpiaci trendek

A Magyar Turizmus Zrt külképviseletei összegezve első negyedéves kiállítási tapasztalataikat, a desztinációkra jellemző nagyobb utazásszervezőkkel folytatott szakmai megbeszéléseiket és a nagyközönséget, valamint a turisztikai szakmát elérő akcióikat, rövid áttekintést adnak a turisztikai küldőpiacok aktualitásairól.


2011.05.27. Elindul a magyar színházak előadásainak internetes közvetítése

A kezdeményezés célja a magyar kultúra terjesztése, a magyar nyelv ápolása és az, hogy segítséget nyújtson a sokszor rossz anyagi helyzetben lévő magyar színházaknak.


2011.05.27. HarperCollins e-könyvek ismét: közel hetvenezer aláírás - Sokféle modell van

MATISZ válogatás a K I T -- Könyvtár - Információ - Társadalom - 2011. máj. 18. (20. szám) heti hírleveléből: HarperCollins e-könyvek ismét: közel hetvenezer aláírás -- Sokféle modell van; Bibliometria, scientometria, informetria -- de mik is azok?; Az olvasási készségre a továbbképzéshez, szakmaváltáshoz is szükség van; Olvassuk az online hírleveleket; Nem olvasnak kevesebben újságot -- de átrendeződött a piac; Az olvasástudás az életminőségre hat -- HUNRA-konferencia; Ingyen folyóiratok: Versita Open; HarperCollins e-könyvek ismét: közel hetvenezer aláírás -- Sokféle modell van; Ingyenesek az MTI hírei


9 - 16. kilistázott hír, Összesen: 277

<<

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA