média / infrastruktúra > internet

2011.05.25. Nyílt Államigazgatási Adatok? - Workshop a közszféra adatainak újrahasznosításáról

Az Open Knowledge Foundation workshopot szervez Budapesten a nyílt államigazgatási adatok, a közszféra adatvagyonának újrahasznosítása témájában. A rendezvény célja a külföldi legjobb gyakorlatok megismerése és a magyar projektek és törekvések bekapcsolása az európai párbeszédbe.


2011.05.25. A jelnyelvet is támogathatja a jövőben a Kinect

Francia kutatók teljesen új távlatokat nyitottak meg a jelnyelvet használók előtt, ugyanis némi módosítással lehetővé tették, hogy a Kinect támogassa azt.


2011.05.25. GKI: inkább a nagyobb cégek foglalkoztatnák a szakmunkástanulókat

A magyar cégek háromnegyede foglalkoztat szakmunkást, e vállalatok 42 százaléka szívesen fogadna szakmunkás diákot gyakorlati képzésre is, míg 58 százalék elzárkózott ettől, a pozitívan nyilatkozók aránya a cég méretével párhuzamosan emelkedik, legkisebb arányban az 50 fő alatti, legnagyobb arányban az 500 fő felettiek foglalkoztatnának szakmunkás-tanulót - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. legújabb felméréséből.


2011.05.25. Európai Örökség cím az európai identitás megerősítésére

A magyar Európai Uniós elnökség egyik jelentős eredménye, hogy az Unió kultúráért felelős miniszterei csütörtökön, május 19-én Brüsszelben elfogadták az Európai Örökség címről szóló politikai megállapodást, amellyel gyakorlatilag lezárult az erre vonatkozó érdemi döntési folyamat.


2011.05.25. IKT Szakértelem felmérés (CEPIS)

A CEPIS (Council of Professional Informatic Societies) az Európai Bizottsággal együttműködve kérdőíves felmérést készít az IKT professzionalizmus témakörben.


2011.05.25. Ugrásszerűen fejlődik az áruházi informatika

Az informatika jelenlegi legmozgalmasabb ága a kereskedelem, amelyben óriási fejlődést értek el nemcsak az eladótéri, de a bolti háttérrendszerek is. A hazai üzletek helyzetének javítására gyűltek össze a magyar tulajdonú élelmiszerláncok vezetői Gárdonyban, ahol a szervezeti és technikai lehetőségeket, valamint az ezzel járó pénzügyi előnyöket vizsgálták meg.

kategória: internet, e-kereskedelem

2011.05.25. Tudástranszfer élőben

Az egyetemi és az akadémiai kutatók mellett az ipar képviselői is hozzáférhetnek a távoli tudáshoz.


2011.05.25. Európai Civil Találkozó 2011

MATISZ válogatás a Külügyminisztérium Elektronikus Hírlevele Civileknek - 2011 májusi számából: Európai Civil Találkozó 2011; Duna Kulturális Klaszter; Magyarok a Piacon Klub


49 - 56. kilistázott hír, Összesen: 857

<<

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA