Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/bbb3ef190ffc73a4c0c928a8345ffa64 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Hírek
média / infrastruktúra > internet

2011.05.27. Elkészült az európai állásfoglalás a geolokációs adatokról

Az európai uniós tagországok adatvédelmi biztosait tömörítő Artikel 29 nevű csoport elkészítette a GPS koordináták és más úgynevezett geolokációs információk gyűjtésével és tárolásával kapcsolatos állásfoglalását.


2011.05.27. 2011. évi turisztikai külpiaci trendek

A Magyar Turizmus Zrt külképviseletei összegezve első negyedéves kiállítási tapasztalataikat, a desztinációkra jellemző nagyobb utazásszervezőkkel folytatott szakmai megbeszéléseiket és a nagyközönséget, valamint a turisztikai szakmát elérő akcióikat, rövid áttekintést adnak a turisztikai küldőpiacok aktualitásairól.


2011.05.27. Elindul a magyar színházak előadásainak internetes közvetítése

A kezdeményezés célja a magyar kultúra terjesztése, a magyar nyelv ápolása és az, hogy segítséget nyújtson a sokszor rossz anyagi helyzetben lévő magyar színházaknak.


2011.05.27. HarperCollins e-könyvek ismét: közel hetvenezer aláírás - Sokféle modell van

MATISZ válogatás a K I T -- Könyvtár - Információ - Társadalom - 2011. máj. 18. (20. szám) heti hírleveléből: HarperCollins e-könyvek ismét: közel hetvenezer aláírás -- Sokféle modell van; Bibliometria, scientometria, informetria -- de mik is azok?; Az olvasási készségre a továbbképzéshez, szakmaváltáshoz is szükség van; Olvassuk az online hírleveleket; Nem olvasnak kevesebben újságot -- de átrendeződött a piac; Az olvasástudás az életminőségre hat -- HUNRA-konferencia; Ingyen folyóiratok: Versita Open; HarperCollins e-könyvek ismét: közel hetvenezer aláírás -- Sokféle modell van; Ingyenesek az MTI hírei


2011.05.25. Tele vannak jogsértésekkel a közösségi oldalak

Egy médiajogi ügyekre szakosodott ügyvéd szerint a fájlcserélőknek kiküldött figyelmeztetések csak a képzeletbeli jéghegy csúcsát jelentik, mivel a felhasználók jelentős része sokkal nagyobb bajba kerülhetne, ha jogászok vizsgálnák meg, hogy ki és milyen anyagok hivatkozásait osztja meg facebook-os ismerőseivel.


2011.05.25. MÁV-START: fedélzeti utastájékoztatás GPS alapon

Újabb jelentős állomásához érkezett a budapesti elővárosi vonalakon az utasok menet közbeni tájékoztatásának fejlesztése. Az idei év tavaszától - az eddigi motorvonatokon felül - további, napi 280 közlekedő vonaton hallhatják az utazók a következő leszállási lehetőségről szóló információkat.


2011.05.25. Nem digitalizálja tovább az újságok archívumait a Google

Leállította a Google az újságok archívumainak digitalizálását, mert úgy találta, hogy a kiadók – ahelyett, hogy ingyenesen felkínálnák őket weboldalukon – inkább pénzért értékesítik régi cikkeiket.


2011.05.25. Canon európai felmérése

A Canon Europe és az ICM nyolc európai országban végzett felmérést, amelyben a vállalatok ügyfél kommunikációs módszereit, a trendek és szokások utóbbi öt évben tapasztalt változásait, valamint az üzleti kapcsolatokra gyakorolt potenciális hatásukat vizsgálta.


41 - 48. kilistázott hír, Összesen: 857

<<

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA