Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/efe420daa7ec2edac0747d28ef80d8f1 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Hírek
média / infrastruktúra > internet

2011.08.16. Megújult az Útinform weboldala

A Magyar Közút Nonprofit vállalat közúti szolgáltató igazgatóságának egyik osztályaként működő részleg feladata az országos közúthálózaton előforduló, a közlekedés folyamatosságát, biztonságát befolyásoló tényezőkről – építkezések, balesetek, forgalmi akadályok, téli útkörülmények, különleges helyzetek – információk gyűjtése, és ezekből közlekedési hírek szerkesztése. A közlekedő polgárok tájékoztatását folyamatos ügyeleti szolgálat útján, napi 24 órában valósítja meg.


2011.08.16. Rossz ötlet a hozzáférés-blokkolás

Miközben egyre több médiakonszern és szerzői jogvédő szervezet szorgalmazza az illegálisan másolt tartalmakat letöltők interneteléréseinek korlátozását és blokkolását, az internetszolgáltatók a felhasználók pártjára álltak és nincs kedvük segédrendőrökké válni.


2011.07.18. Digitális menetrend: a Bizottság konzultációt folytat személyes adatokkal való visszaélésekkel kapcsolatos értesítések gyakorlati szabályairól

Brüsszelben, 2011. július 14.-én az Európai Bizottság a távközlési vállalatok, az internetszolgáltatók, a tagállamok, a nemzeti adatvédelmi hatóságok, a fogyasztóvédelmi szervezetek és egyéb érdekelt felek véleményét kéri ki arról, hogy szükség van-e további gyakorlati szabályokra a személyes adatokkal való visszaélésekkel kapcsolatos értesítések EU-n belüli egységesítése érdekében.


2011.07.18. Miniszteri biztos koordinálja a kormányzati hálózatok konszolidációját

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter döntése alapján 2011. július 1-jétől fél éven át Both Zoltán, az állami tulajdonú Kopint-Datorg Zrt. elnöke koordinálja miniszteri biztosként a kormányzati célú távközlő hálózatok konszolidációjával és az új hálózati modell kidolgozásával kapcsolatos feladatokat.

 

 


2011.07.15. Nő a nyomás az internetszolgáltatókon a letöltések ellenőrzésére

A szerzői jogok tulajdonosai és a szerzői jogvédő szervezetek egyöntetűen azt az álláspontot képviselik, hogy az Európai Unióban a jövőben az internetszolgáltatóknak nagyobb szerepet kell vállalniuk a szerzői jogsértések üldözésében.

 

 


2011.07.06. Megújult az OSZK honlapja is

MATISZ válogatás a K I T - Könyvtár - Információ - Társadalom - 2011. jún. 15. (24. szám) heti hírlevéléből: Megújult az OSZK honlapja is; Megalakult a Magyar Nemzeti Digitális Archívum; Adatbázis-szolgáltatók és a 2.0-s eljárások - bárki fejleszthet nekik alkalmazást; Ingyenes online konferencia - Trendek a könyvtáros képzésben és oktatásban; E-könyv-olvasók térnyerése - Digitális fejezet; Nem egyértelmű az e-könyvek előnye; Szakítanak az e-könyvek és az e-olvasók; miio - Film a közösségi média lehetőségeiről és veszélyeiről; Mi történik 60 másodperc alatt az interneten?; Online betűfelismerés, gyorsan, ingyen; Tudsz egy jó bádogost...? - joszaki.hu; Megújult az Írószövetség honlapja; Segítség az online öngyilkossághoz ; Megújult a FSZEK...


2011.07.06. Neelie Kroes az egységes digitális piacról

Az Európai Digitális Menetrend átfogó célja az egységes digitális piac megteremtése - mondta Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke a CISAC találkozóján Brüsszelben. (Midday Express)


2011.07.06. A uniós internet-felhasználók több mint fele olvas idegen nyelvű oldalakat

Miközben az EU-ban az internet-felhasználók 90%-a inkább az anyanyelvű honlapokat részesíti előnyben, 55%-uk legalább alkalmanként más nyelven is böngész honlapokat a ma közzétett, uniós szintű Eurobarométer felmérés szerint.


17 - 24. kilistázott hír, Összesen: 857

<<

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA