Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/c7665cba30f7c545c9453899797df1f8 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Hírek
tanulmányok / háttéranyagok

2012.04.22. Hírlevel a hazai és uniós felnőtt- és szakképzésről

A Budapesti Corvinus Egyetem Oktatásfejlesztési Observatory Központja új, negyedévente megjelenő hírlevelet indított, mely a hazai és uniós felnőtt- és szakképzéssel kapcsolatos hírekről, információkról nyújt tájékoztatást.


2011.04.28. Az egységes piac fejlesztésének tizenkét iránya 2012-ig: együtt egy újfajta növekedésért

Az egységes piac az Európai Uniónak lételeme és fő gazdasági motorja. A jelenlegi gazdasági válsággal szemben is ez a leghatásosabb eszközünk. Ám az 1992-es létrehozása óta elért előrehaladás ellenére még nem sikerült teljesen kiaknázni a benne rejlő növekedési lehetőségeket. Az egységes piacnak tehát új szakaszba kell lépnie egy újfajta, környezetbarátabb és társadalmilag befogadóbb növekedés megalapozása érdekében.


2011.04.21. Eurostat - tanulmány a kultúráról

MATISZ válogatás a KULTÚRPONT HÍRLEVÉL 2011-04-21 hírleveléből: Eurostat-tanulmány a kultúráról; Kultúra program - a konzultáció eredménye; Az NKA pályázata múzeumpedagógiai rendezvényekre; Különös találkozás - filmpályázat; Plural+ 2011 videopályázat; Lájkok Világa - karikatúra-pályázat; Európa a polgárokért - budapesti találkozó; Európai Civil Találkozó 2011 - információs nap; Kongresszus után - nevelésügyi konferencia; ECVET-rendezvények; Kultúra program - tájékoztató nap; Jóváhagyták a Duna-régió stratégiát.


2011.03.30. A közszolgáltatások digitalizálása Európában

Ez a tanulmány a 2010. évi ún. benchmark felmérés főbb megállapításait tartalmazza. A felmérést, amely immár a 9. a hasonló jellegű páneurópai felmérések sorában, 2010. májusa és decembere között végezték el 32 európai országban.


2011.03.21. Kreativitás és innováció az európai oktatásban és képzésben (zárójelentés)

A jelentést az IPTS (Institute for Prospective Technologies, az Európai Bizottság Joint Research Centre-ének része) készítette abból a célból, hogy olyan kézzelfogható alapokat állítson fel, amelyek segítenek kialakítani a jövőbeni politikai kezdeményezéseket EU és tagállami szinten, szem előtt tartva a kreativitás és innováció elősegítését az oktatáson és képzésen keresztül.


2011.03.21. Informatikai szakképzés helyzete és jövője

A Magyar Tartalomipari Szövetség (IVSZ tagszervezet) a Hírközlési Ágazati Párbeszéd Bizottság HÁPB -ban együttműködve, külföldi tapasztalatok figyelembevételével, a szociális partnerekkel megvizsgálta a hazai informatikai szakképzés helyzetét.


2011.03.08. Hiszek egy Internetben

Mindig, amikor az emberek feltalálnak egy új technológiát, ugyanaz a forgatókönyv játszódik le: a javíthatatlanul optimisták vérmes reményeket fűznek hozzá, a pesszimisták viszont ördögöt kiáltanak. Így megy ez. Vajon miért éppen az internet lenne kivétel? A dologban az az érdekes, hogy ez a két szélsőséges gondolkodásmód nem is annyira csak a laikusokra jellemző, hanem azokra, is akik szakértőnek állítják be magukat a technológiák, esetünkben az internet kapcsán.


2011.01.05. Budapest a turizmus fekete lyuka

Legalábbis Bojár Iván András, volt városarculati tanácsnok szerint, aki hosszas vitairatban fejti ki a turizmust is befolyásoló városfejlesztés irányait.


1 - 8. kilistázott hír, Összesen: 32

1

2

3

4

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA