Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/82862d3ed752c7f2b210dcce1cb7ec67 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Hírek
termékek és szolgáltatások

2011.07.21. Elektronikus úton nyújtott szolgáltatások áfája - Új szabályzás!

Adóalanyok között lebonyolított szolgáltatások esetén, a teljesítés helye a megrendelő (vevő, a szolgáltatást igénybevevő,) gazdasági letelepedésének helyszíne. Ez vonatkozik az elektronikus szolgáltatásokra is két adóalany között. Tehát ha a Közösség területén lévő másik adóalanynak adjuk el az elektronikus szolgáltatásunkat, vagy egy közösségi adóalanytól vásárolunk ilyen szolgáltatást, akkor mindig a vevő országában kell az adót megfizetni. A számlára rá kell írni a fordított adózás tényét, vagyis azt, hogy a hozzáadott-értékadót a vevő fizeti.


2011.03.30. Most kezdődhet az online szolgáltatások aranykora

Michael Näf, a Doodle vezérigazgatója szerint bár az elmúlt években néhány óriáscég bebiztosította magának a Web 2.0 vezető pozícióit, azonban a kisebb vállalatoknak egyáltalán nem kell szomorkodniuk, az ő aranykoruk csak most érkezik el.


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA