Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/a2b36093e77cfbae2db50a374a1b0b9e because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Hírek
kutatás-fejlesztés

2014.06.24. Kutatás, fejlesztés és innovációk a turizmusban

Újabb hazai tudásmenedzsment felmérés, bevételnövelő applikáció, Lappföld és Skócia turizmusa is helyet kap az NTH Tudásmegosztás – Turizmus+ harmadik számában, de a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület is bemutatkozik.


2011.05.27. Felvilágosultabb tudásgyarapítást és szórakozást - hiányos szerzői jogi ismeretek a magyar középiskolások körében

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület – a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága támogatásával – 2011. március-áprilisában országos felmérést végzett a magyar középiskolákban, amelyben a diákok szellemi tulajdonnal, különösen a szerzői jogi védelem alatt álló tartalmak online felhasználásával, valamint a termékhamisítással kapcsolatos ismereteit, attitűdjét vizsgálta.


2011.05.27. 2011. évi turisztikai külpiaci trendek

A Magyar Turizmus Zrt külképviseletei összegezve első negyedéves kiállítási tapasztalataikat, a desztinációkra jellemző nagyobb utazásszervezőkkel folytatott szakmai megbeszéléseiket és a nagyközönséget, valamint a turisztikai szakmát elérő akcióikat, rövid áttekintést adnak a turisztikai küldőpiacok aktualitásairól.


2011.05.25. Canon európai felmérése

A Canon Europe és az ICM nyolc európai országban végzett felmérést, amelyben a vállalatok ügyfél kommunikációs módszereit, a trendek és szokások utóbbi öt évben tapasztalt változásait, valamint az üzleti kapcsolatokra gyakorolt potenciális hatásukat vizsgálta.


2011.05.25. GKI: inkább a nagyobb cégek foglalkoztatnák a szakmunkástanulókat

A magyar cégek háromnegyede foglalkoztat szakmunkást, e vállalatok 42 százaléka szívesen fogadna szakmunkás diákot gyakorlati képzésre is, míg 58 százalék elzárkózott ettől, a pozitívan nyilatkozók aránya a cég méretével párhuzamosan emelkedik, legkisebb arányban az 50 fő alatti, legnagyobb arányban az 500 fő felettiek foglalkoztatnának szakmunkás-tanulót - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. legújabb felméréséből.


2011.05.25. IKT Szakértelem felmérés (CEPIS)

A CEPIS (Council of Professional Informatic Societies) az Európai Bizottsággal együttműködve kérdőíves felmérést készít az IKT professzionalizmus témakörben.


2011.04.20. Magyar fejlesztésű interaktív, 4D anatómiaatlasz és megjelenítő szoftver

A legnevesebb amerikai orvosi egyetemek érdeklődnek a dr. Balogh Attila agy- és gerincsebész és dr. Kutor László, az Óbudai Egyetem oktatója által kifejlesztett 4D Anatomy anatómiai szimulátor iránt, amely az emberi testet eddig nem látott részletességgel mutatja be, négy dimenzióban.


2011.04.20. Az online és a direktmarketingben hisznek a kkv-k

Hétszáz kis- és középvállalkozás vezetőjét kérdezte meg a Policy Agenda és az Ipsos közös kutatásában arról, hogy mit várnak az elkövetkezendő fél évben, és milyen változásokat terveznek – többek között a marketingtevékenységükben.


1 - 8. kilistázott hír, Összesen: 56

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA