Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/33767b72be38880c979e38639e1f6e46 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Hírek
jogi szabályozás > jogszabályok / jogi környezet

2011.08.16. Adatbázis a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról

Mostantól adatbázis segíti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló irányelv, illetve az ezeket a nemzeti jogrendbe átültető tagállami törvények maradéktalan érvényesítését.


2011.07.21. Elektronikus úton nyújtott szolgáltatások áfája - Új szabályzás!

Adóalanyok között lebonyolított szolgáltatások esetén, a teljesítés helye a megrendelő (vevő, a szolgáltatást igénybevevő,) gazdasági letelepedésének helyszíne. Ez vonatkozik az elektronikus szolgáltatásokra is két adóalany között. Tehát ha a Közösség területén lévő másik adóalanynak adjuk el az elektronikus szolgáltatásunkat, vagy egy közösségi adóalanytól vásárolunk ilyen szolgáltatást, akkor mindig a vevő országában kell az adót megfizetni. A számlára rá kell írni a fordított adózás tényét, vagyis azt, hogy a hozzáadott-értékadót a vevő fizeti.


2011.07.18. 18 millió felhasználót követtek a fájlcsere gyanúja alapján – eredmény nélkül

Úgy tűnik, a fájlcsere elterjedtsége és a felhasználók hozzáállása miatt gyakorlatilag hatástalan és eredménytelen a francia kalózellenes törvény.

Franciaországban a sok vihart megélt HADOPI-szabályozás alapján tavaly októbertől küldik ki a fájlcserével gyanúsítottaknak a „három dobásod van” gyakorlatát megvalósítva a figyelmeztető leveleket. De hogy pontosan milyen számokról is van szó, arról mindeddig nem volt hivatalos tájékoztatás.


2011.07.18. Üzletelés a Vaterán 5 millió alatt: tévhitek és az adózás

Mi után és mennyi adót fizetek, ha az interneten 5 millió forint alatt adok-veszek ingóságokat? Olvasói kérdésre Angyal József, az Adózóna okleveles adószakértője válaszol. Magánszemélyként, ha évente 5 millió forintot nem haladja meg az eladási ár, akkor az adóhivatal nem szabhatna ki adót, áfát, egészségügyi hozzájárulást?


2011.07.18. Digitális menetrend: a Bizottság konzultációt folytat személyes adatokkal való visszaélésekkel kapcsolatos értesítések gyakorlati szabályairól

Brüsszelben, 2011. július 14.-én az Európai Bizottság a távközlési vállalatok, az internetszolgáltatók, a tagállamok, a nemzeti adatvédelmi hatóságok, a fogyasztóvédelmi szervezetek és egyéb érdekelt felek véleményét kéri ki arról, hogy szükség van-e további gyakorlati szabályokra a személyes adatokkal való visszaélésekkel kapcsolatos értesítések EU-n belüli egységesítése érdekében.


2011.07.18. Miniszteri biztos koordinálja a kormányzati hálózatok konszolidációját

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter döntése alapján 2011. július 1-jétől fél éven át Both Zoltán, az állami tulajdonú Kopint-Datorg Zrt. elnöke koordinálja miniszteri biztosként a kormányzati célú távközlő hálózatok konszolidációjával és az új hálózati modell kidolgozásával kapcsolatos feladatokat.

 

 


2011.07.15. Nő a nyomás az internetszolgáltatókon a letöltések ellenőrzésére

A szerzői jogok tulajdonosai és a szerzői jogvédő szervezetek egyöntetűen azt az álláspontot képviselik, hogy az Európai Unióban a jövőben az internetszolgáltatóknak nagyobb szerepet kell vállalniuk a szerzői jogsértések üldözésében.

 

 


2011.07.06. Elfogadta az Európai Parlament: új szabályok az internetes vásárláskor

2011. június 23-án, csütörtökön megszavazott új uniós jogszabályok értelmében internetes vásárlás esetén az áru kézhezvételétől számítva két hete lesz a vásárlóknak arra, hogy meggondolják magukat és elálljanak a vásárlástól. A kereskedőknek pedig ezentúl egyértelműen fel kell tüntetniük a termékek árát és elérhetőségüket.


1 - 8. kilistázott hír, Összesen: 62

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA