jogi szabályozás > törvénytervezet / törvényjavaslat

2011.06.27. Indítvány a nemzeti adatvagyon kezeléséről

„Egyedi felmentéssel mentesülhessenek a nemzeti adatvagyon körébe tartozó adatokat kezelő szervezetek az alól a törvényi korlátozás alól, amelynek értelmében az általuk kezelt adatok nyilvántartásával kapcsolatos adatfeldolgozási feladatok ellátásával csak államigazgatási szervet vagy kizárólagos állami tulajdonú gazdálkodó szervezetet bízhatnak meg – javasolja a parlamentnek hétfőn benyújtott indítványában a fideszes Lázár János és Koszorús László.


2011.05.25. Online jogsértések elleni törvénytervezetet nyújtott be a szenátus

A hamis és kalóz tartalmakat kínáló weboldalak elleni hatósági fellépést segítené az amerikai szenátus elé újonnan benyújtott törvénytervezet. A jogszabály megalkotói szerint az intézkedés jelentős védelmet jelenthetne az amerikaiak biztonságát fenyegető visszaélésekkel szemben.


2011.05.02. India lehetővé teszi a tartalmak blokkolását

Az indiai kormány elfogadta az ország új internetkommunikációs törvényét. A jogvédők attól tartanak, hogy a jogszabály homályos pontjait kihasználva a kabinet korlátozni fogja a véleményszabadságot és kedve szerint tilthatja majd be a neki nem tetsző online tartalmakat.


2011.05.02. A felsőoktatási tanács a bizonyítványok megújítását javasolja

A Felsőoktatási és Tudományos Tanács (FTT) szerint a felsőoktatás demográfiai problémáinak megoldására az ott szerzett bizonyítványokat és tudást bizonyos időközönként kötelezően meg kellene újítani. A szervezet honlapján közzétett, nyolcvanegy oldalas elemzésben az áll, hogy még az idén elindítanák a felsőoktatási intézmények második integrációs hullámát.


2011.04.05. Elnök a NIH élén

2011. március 17-i hatállyal Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Dr. Mészáros Györgyöt nevezte ki a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) elnökévé.


2011.03.30. Száz jogsértő oldal önkéntes blokkolására kérik a netszolgáltatókat a brit jogtulajdonosok

Önkéntes etikai kódexet javasolnak a brit internetszolgáltatóknak a szerzői jogok tulajdonosai, amelynek értelmében azok blokkolnák mintegy száz jogsértő oldal – köztük a Pirate Bay és Newzbin2 – elérhetőségét, írja a ZeroPaid hírportál.


2011.03.21. Adatvédelmi törvényt készítenek az USA-ban

Egy kongresszusi meghallgatáson elhangzott, hogy Barack Obama kormánya jelentős mértékben javítani akar az adatvédelmen. A tengerentúli döntéshozók ennek biztosítására külön jogszabályt alkotnának.


2011.02.18. Nemzeti egységes kártyarendszer koncepció kidolgozása

Vetési Iván miniszteri biztosként felügyeli a nemzeti egységes kártyarendszer koncepciójának kidolgozását


1 - 8. kilistázott hír, Összesen: 24

1

2

3

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA