jogi szabályozás > internet-biztonság

2011.08.16. Rossz ötlet a hozzáférés-blokkolás

Miközben egyre több médiakonszern és szerzői jogvédő szervezet szorgalmazza az illegálisan másolt tartalmakat letöltők interneteléréseinek korlátozását és blokkolását, az internetszolgáltatók a felhasználók pártjára álltak és nincs kedvük segédrendőrökké válni.


2011.07.18. Digitális menetrend: a Bizottság konzultációt folytat személyes adatokkal való visszaélésekkel kapcsolatos értesítések gyakorlati szabályairól

Brüsszelben, 2011. július 14.-én az Európai Bizottság a távközlési vállalatok, az internetszolgáltatók, a tagállamok, a nemzeti adatvédelmi hatóságok, a fogyasztóvédelmi szervezetek és egyéb érdekelt felek véleményét kéri ki arról, hogy szükség van-e további gyakorlati szabályokra a személyes adatokkal való visszaélésekkel kapcsolatos értesítések EU-n belüli egységesítése érdekében.


2011.07.06. Elfogadta az Európai Parlament: új szabályok az internetes vásárláskor

2011. június 23-án, csütörtökön megszavazott új uniós jogszabályok értelmében internetes vásárlás esetén az áru kézhezvételétől számítva két hete lesz a vásárlóknak arra, hogy meggondolják magukat és elálljanak a vásárlástól. A kereskedőknek pedig ezentúl egyértelműen fel kell tüntetniük a termékek árát és elérhetőségüket.


2011.06.28. Sérti az emberi jogokat a fokozatos válasz rendszere

Az ENSZ különmegbízottja által készített jelentés szerint a jogsértő internetezőket internetkapcsolatuk felfüggesztésével szankcionáló jogszabályok sértik az emberi jogokat. Frank La Rue javasolja, hogy a fokozatos válasz rendszerét alkalmazó államok módosítsák vagy vonják vissza az intézkedést.


2011.06.27. Havi 300 ezer jogsértő internetezőt azonosítanak Németországban

A német internetszövetség, az ECO szerint a helyi internetszolgáltatók havonta mintegy 300 ezer jogsértő előfizetőt azonosítanak és figyelmeztetnek. A képviselet szerint 2008 óta 20 százalékkal csökkent a kalózkodás Németországban.


2011.06.04. Sajtóközlemény: A MATISZ-szal tárgyal az NMHH az internetes forródrót szolgáltatásról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Magyar Tartalomipari Szövetséggel (MATISZ) folytat tárgyalásokat a törvénybe ütköző internetes tartalmak bejelentését lehetővé tevő magyarországi online „forró drót” jövőbeli üzemeltetéséről.


2011.05.27. Svájcban büntethetik a virtuális támadást

Svájci bíróság most először minősítette a valóságos rágalmazáshoz és zaklatáshoz foghatóan büntetendőnek a virtuális támadást.


2011.05.27. Felvilágosultabb tudásgyarapítást és szórakozást - hiányos szerzői jogi ismeretek a magyar középiskolások körében

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület – a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága támogatásával – 2011. március-áprilisában országos felmérést végzett a magyar középiskolákban, amelyben a diákok szellemi tulajdonnal, különösen a szerzői jogi védelem alatt álló tartalmak online felhasználásával, valamint a termékhamisítással kapcsolatos ismereteit, attitűdjét vizsgálta.


1 - 8. kilistázott hír, Összesen: 89

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA