Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/38bb43cf55d0820f35275a7c5b905808 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Hírek
tanulmányok / háttéranyagok > hazai szakanyag

2010.06.21. KKV-barát gazdaságpolitika, exportbővítés!

2010. június 2-án tartották a Kis- és Középvállalkozók Második Országos Fórumát.


2010.05.11. GKI szakértő: Az igazi innováció az, amit használni is lehet

„A kutatóintézetek legnagyszerűbb tudományos eredménye sem tekinthető innovációnak addig, míg valaki nem vállalkozik arra, hogy alkalmazásba vegye.” – állítja Ph.D. dolgozatában Némethné Pál Katalin, az GKI Gazdaságkutató Zrt. munkatársa. A kutató szerint a ráfordítások helyett az üzleti alkalmazhatóságot kellene a sikeres innováció-politika mércéjévé tenni.


2010.03.05. A kreatív iparágak iparpolitikai háttere

A négy kiemelt ágazatra vonatkozó (járműipar, gyógyszeripar IKT és a logisztika) akcióterv kormányzati elfogadtatásával az NFGM határozott lépést tett az ipari versenyképességi politika megerősítése felé.


2009.07.21. Fehér Könyv a szellemi tulajdon védelméről – 2008-2009

„Fehér Könyv a szellemi tulajdon védelméről – 2008-2009” címmel megjelent a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Szellemitulajdon-védelmi Tanács kiadványa, amely a szellemitulajdon-védelem időszerű stratégiai irányaira, a szakmai előtt álló legújabb kihívásokra, valamint a legfontosabb szabályozási kérdésekre kívánja irányítani a gazdasági és politikai döntéshozók figyelmét.


2009.07.01. Takáts Péter: Az új világpolgárokról /részlet/

Kik lesznek azok, akik a változást megvalósítják, akik az új tudatosság kialakításával a társadalmi változások előmozdítói lesznek? Az újságokat olvasva, a TV-t nézve úgy tűnik, hogy ma nincsen közöttünk szinte senki sem, akinek ezek a változások fontosak lennének, akik ma egy új jövő érdekében tenni akarnak. Pedig a valóság éppen ennek az ellenkezője!


2009.07.01. Tájékozódás és vásárlás a magyar internetezők körében (Google kutatás)

A Google megbízásából a TNS Infratest által készített jelentésből kiderül, hogy a hazai felhasználók számára egy-egy vásárlási döntés előtt a legtöbb esetben a világháló jelenti az elsődleges információforrást, amelyhez jellemzően internetes keresőket hívnak segítségül.

kategória: hazai szakanyag, internet

2009.06.23. Elfogadta a kormány a Nemzeti Ifjúsági Stratégiát

A kormány elfogadta a Nemzeti Ifjúsági Stratégiát, amelyet Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára mutatott be kormányszóvivői tájékoztatón pénteken, Budapesten.

 

kategória: hazai szakanyag

2009.06.18. Jelentés az internetgazdaságról

Szentendre a leginkább „internet intenzív” magyarországi település. Bár a magyar lakosság több mint fele digitálisan írástudónak tekinthető – derül ki a GKIeNET – T-Home – T-Mobile Jelentés az internetgazdaságról 2009. áprilisban közzétett kutatásából – de a közép-magyarországi régiótól távolodva csak a debreceni, a szegedi és a siófoki kistérség éri el a főváros és környékén tapasztalható internet intenzitás szintjét. A települési adatok alapján Szentendre a leginkább „internet intenzív”

kategória: internet, hazai szakanyag

9 - 16. kilistázott hír, Összesen: 23

<<

1

2

3

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA