Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/881ecd4203caeb5994bf7bb848dfb9fe because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Hírek
jogi szabályozás

2011.08.16. Adatbázis a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról

Mostantól adatbázis segíti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló irányelv, illetve az ezeket a nemzeti jogrendbe átültető tagállami törvények maradéktalan érvényesítését.


2011.08.16. Rossz ötlet a hozzáférés-blokkolás

Miközben egyre több médiakonszern és szerzői jogvédő szervezet szorgalmazza az illegálisan másolt tartalmakat letöltők interneteléréseinek korlátozását és blokkolását, az internetszolgáltatók a felhasználók pártjára álltak és nincs kedvük segédrendőrökké válni.


2011.07.21. Elektronikus úton nyújtott szolgáltatások áfája - Új szabályzás!

Adóalanyok között lebonyolított szolgáltatások esetén, a teljesítés helye a megrendelő (vevő, a szolgáltatást igénybevevő,) gazdasági letelepedésének helyszíne. Ez vonatkozik az elektronikus szolgáltatásokra is két adóalany között. Tehát ha a Közösség területén lévő másik adóalanynak adjuk el az elektronikus szolgáltatásunkat, vagy egy közösségi adóalanytól vásárolunk ilyen szolgáltatást, akkor mindig a vevő országában kell az adót megfizetni. A számlára rá kell írni a fordított adózás tényét, vagyis azt, hogy a hozzáadott-értékadót a vevő fizeti.


2011.05.31. Internetszolgáltatót perelt be Finnországban a zeneipar

A zeneipar képviselői azt követelik, hogy egy finn internetszolgáltató blokkolja a The Pirate Bay rendszereihez való felhasználói hozzáféréseket. Az érdekvédők bírósághoz fordultak.


2011.05.31. Miről is szól az új fogyasztóvédelmi stratégia?

Bővülő hatósági jogkörök a fogyasztóvédelemben, egyszerűbb ügyintézés a vásárlói panaszok intézésekor, öntudatosabb, felkészültebb állampolgárok - többek között erről is szól az új fogyasztóvédelmi stratégia.


2011.05.27. A szellemi-tulajdonjogok szabályozásának megújításával a Bizottság új lendületet ad a kreativitásnak és az innovációnak

A szabadalmat, a védjegyet, a formatervezési mintaoltalmat és a földrajzi jelzéseket, valamint a szerzői jogokat vagy a szerzői jogokhoz kapcsolódó jogokat (előadók, gyártók, műsorszolgáltatók jogai) magában foglaló szellemi-tulajdonjogok évszázadok óta léteznek.


2011.05.27. Elkészült az európai állásfoglalás a geolokációs adatokról

Az európai uniós tagországok adatvédelmi biztosait tömörítő Artikel 29 nevű csoport elkészítette a GPS koordináták és más úgynevezett geolokációs információk gyűjtésével és tárolásával kapcsolatos állásfoglalását.


2011.05.02. India lehetővé teszi a tartalmak blokkolását

Az indiai kormány elfogadta az ország új internetkommunikációs törvényét. A jogvédők attól tartanak, hogy a jogszabály homályos pontjait kihasználva a kabinet korlátozni fogja a véleményszabadságot és kedve szerint tilthatja majd be a neki nem tetsző online tartalmakat.


1 - 8. kilistázott hír, Összesen: 36

1

2

3

4

5

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA