Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/1edf658dd387a63d0050649ffec2b0a3 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Hírek
tartalomipar > e-közigazgatás

2010.07.14. Az apró Észtország az e-kormányzat exportőre világszerte

Az apró IT-titán Észtország exportálja az e-kormányzat technológiáit és szakértelemét világszerte, jelenleg is az új projekteken dolgozik palesztin területekre, Afganisztánnak és Haitinek. Az 1,3 millió lakosú balti állam már segített a baráti ex-kommunista demokráciákon - Örményországon, Grúzián és Moldován, valamint összesen 40 államon, hogy internet-alapú kormányzatot és szolgáltatásokat építsenek ki, amelyek már évek óta mindennaposak Észtországban, de még nem széles körben elérhetők máshol.


2010.06.21. Itt az új médiatörvény

Összevont média és hírközlési hatóság, közösen felügyelt közszolgálati média és távirati iroda valamint újrafogalmazott szabályok a sajtó munkájával kapcsolatban - nagyjából bejöttek a korábbi jóslatok és szivárogtatások a Fidesz új médiatörvény-koncepciójával kapcsolatban.


2010.06.21. Matricamizéria

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, mert egyik viszonteladója, az Investech Kft. többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó elszámolni az értékesített úthasználati jogosultságok közel 65 millió forintos összegével.


2010.06.21. Digitális Menetrend: Az európai magas szintű munkacsoport konzultációt kezdeményez az idősek önállóbb életvitelét szolgáló IKT-megoldásokról

A saját lakókörnyezetben való életvitel segítését célzó közös program (Ambient Assisted Living joint programme – AAL JP) végrehajtásában az Európai Bizottság számára segítséget nyújtó magas szintű munkacsoport konzultációt kezdeményez, amelynek keretében arra biztatják a lakosságot, a vállalkozásokat és a kutatókat, hogy ismertessék elképzeléseiket azzal kapcsolatban, miként szolgálhatnák legjobban az Európában élő idős emberek önállóbb életvitelét az információs és kommunikációs technológiák (IKT-k), illetve tágabb értelemben hogyan lehetne általuk segíteni a társadalom leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő tagjait.


2010.06.08. Az EU Tanácsa következtetései a kultúra fejlődéshez való hozzájárulásáról

Közzétették az Európai Unió Tanácsa következtetéseit a kultúrának a helyi és a regionális fejlődéshez való hozzájárulásáról. (KultúrPont)


2010.06.01. Elkészült a CID Jövedelemindex és Fogyasztói Index adatbázisainak 2009. évi kiadása

A CID Cég-Info Kft. 1998. óta évenként kiadja a marketing célra készített, tényadatokra épülő Jövedelemindex és Fogyasztói Index adatait. Az adatbázisok egységes módszertan szerint készülnek.


2010.06.01. A Magyar Innovációs Szövetség közleménye az innovációs járulékról

Az elmúlt hetekben a sajtó egyre többet írt az ún. "innovációs adó" eltörléséről. Feltehetően elírásról van szó, mert innovációs adó Magyarországon nincs, csak innovációs járulékfizetési kötelezettség, és az ügyben megszólalók többsége valószínűleg nem tudja, hogy ez a kötelezettség a vállalkozásoknak több mint 99 %-át nem is érinti.


2010.06.01. Matolcsy György meghallgattatott - Kiemelt szerepet szán az új kormány a turizmusnak

„Kiemelt szerepet kap a turizmus Magyarország gazdasági stratégiájában” – kezdte beszámolóját Dr. Matolcsy György, turizmusért is felelős nemzetgazdasági miniszterjelölt az Országgyűlés Sport- és turisztikai illetve Oktatási, tudományos és kutatási bizottsága előtti csütörtöki meghallgatásán.


41 - 48. kilistázott hír, Összesen: 61

<<

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA