tartalomipar > közszféra információi / PSI

2011.06.27. Indítvány a nemzeti adatvagyon kezeléséről

„Egyedi felmentéssel mentesülhessenek a nemzeti adatvagyon körébe tartozó adatokat kezelő szervezetek az alól a törvényi korlátozás alól, amelynek értelmében az általuk kezelt adatok nyilvántartásával kapcsolatos adatfeldolgozási feladatok ellátásával csak államigazgatási szervet vagy kizárólagos állami tulajdonú gazdálkodó szervezetet bízhatnak meg – javasolja a parlamentnek hétfőn benyújtott indítványában a fideszes Lázár János és Koszorús László.


2011.06.17. Digitális Menetrend Közgyűlés

Az első Digitális Menetrend Közgyűlés /Digital Agenda Assembly/ 2011. június 16-17.-én kerül megrendezésre Brüsszelben - a workshopokon az egyes kihívásokra adandó megoldások azonosítására, a plenáris üléseken pedig a megbeszélések összesítése és a további teendők meghatározására fókuszálnak.


2011.05.25. Nyílt Államigazgatási Adatok? - Workshop a közszféra adatainak újrahasznosításáról

Az Open Knowledge Foundation workshopot szervez Budapesten a nyílt államigazgatási adatok, a közszféra adatvagyonának újrahasznosítása témájában. A rendezvény célja a külföldi legjobb gyakorlatok megismerése és a magyar projektek és törekvések bekapcsolása az európai párbeszédbe.


2011.03.03. Egyre hitelesebbé válik az internet

Bár továbbra is az orvos és a gyógyszerész jelenti a leghitelesebb információforrást az egészséggel kapcsolatos tájékozódás területén, hozzáférhetősége miatt egyre inkább nő az internet szerepe a laikusok körében - derül ki a Szinapszis Kft. HealthPortalsAudit című kutatásából.


2010.09.13. Digitális menetrend: bizottsági egyeztetés a közadatok újrahasznosításáról

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a közszféra információinak további felhasználásáról szóló irányelvvel kapcsolatban.


2010.07.14. Új igazgatója van a fogyasztóvédelemnek

A nemzetgazdasági miniszter felmentette a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatóját – írja a Napi Gazdaság. Az új vezető a hatóság észak-magyarországi regionális igazgatója lesz.


2010.06.21. JEREMIE Kockázati Tőke Program - Információs nap

A JEREMIE Kockázati Tőke Program a kis- és középvállalkozók pénzügyi forráshoz való jobb hozzáférésének megteremtése érdekében jött létre. A programról befektetésekkel foglalkozó szakemberektől kaphatnak első kézből fontos információkat. Tehát érdemes figyelmet és időt szánni megismerésére.


2010.06.21. Matricamizéria

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, mert egyik viszonteladója, az Investech Kft. többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó elszámolni az értékesített úthasználati jogosultságok közel 65 millió forintos összegével.


1 - 8. kilistázott hír, Összesen: 12

1

2

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA