Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/9487b24c2ca97024fa414ff90e79a513 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Hírek
tartalomipar > kreatív iparágak / KIP

2011.03.30. Mindent egy helyen a vállalati informatikáról: Business & Technology konferencia

Az infokommunikációs piac újdonságairól és trendjeiről kaphatnak átfogó képet informatikai vezetők és az informatikai beszerzések döntéshozói a Business & Technology konferencián április 13-14-én Siófokon.


2011.03.30. Most kezdődhet az online szolgáltatások aranykora

Michael Näf, a Doodle vezérigazgatója szerint bár az elmúlt években néhány óriáscég bebiztosította magának a Web 2.0 vezető pozícióit, azonban a kisebb vállalatoknak egyáltalán nem kell szomorkodniuk, az ő aranykoruk csak most érkezik el.


2011.03.30. ICT Proposers Day és további elnökségi rendezvények

Kétezer európai informatikai és kommunikációs kutató találkozik május 19-20-án Budapesten az EU Bizottság Információs Társadalom és Média fejlesztéséért felelős főigazgatósága által szervezett Pályázók Napján a Hungexpo speciálisan kapcsolatépítésre berendezett új pavilonjában annak érdekében, hogy új csapatok álljanak össze nemzetközi élvonalbeli kutatásra és majdani innovációra.


2011.03.21. Az első lépések példamutatóak

Egykoron adatbázis-szolgáltató cégeket tömörített a ma Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) néven közismert civil szervezet. Az idén húsz esztendős szövetség ügyvezető elnöke, Mlinarics József szerint tíz éve jött el annak az ideje, hogy újabb területek -- így a tartalomipar egészének – képviseletét is felvállalják. Az infoter.eu-nak adott interjújában Mlinarics ismertette a szervezet szerteágazó tevékenységének főbb eredményeit.


2011.03.21. Kreativitás és innováció az európai oktatásban és képzésben (zárójelentés)

A jelentést az IPTS (Institute for Prospective Technologies, az Európai Bizottság Joint Research Centre-ének része) készítette abból a célból, hogy olyan kézzelfogható alapokat állítson fel, amelyek segítenek kialakítani a jövőbeni politikai kezdeményezéseket EU és tagállami szinten, szem előtt tartva a kreativitás és innováció elősegítését az oktatáson és képzésen keresztül.


2011.03.21. Informatikai szakképzés helyzete és jövője

A Magyar Tartalomipari Szövetség (IVSZ tagszervezet) a Hírközlési Ágazati Párbeszéd Bizottság HÁPB -ban együttműködve, külföldi tapasztalatok figyelembevételével, a szociális partnerekkel megvizsgálta a hazai informatikai szakképzés helyzetét.


2011.03.21. "Lefagyott" az elektronikai és informatikai szakemberképzés

Ha nem változik a helyzet az informatikában, elbúcsúzhatunk jó pozíciónktól...


2011.03.16. 10 dolog ingyen az amerikai közkönyvtárban

MATISZ válogatás a K I T -- Könyvtár - Információ - Társadalom - 2011. márc. 16. (11. szám) heti hírlevéléből: 10 dolog ingyen az amerikai közkönyvtárban; ALA -- gyorsreagálás az e-könyvek körüli új helyzetre; E-könyvek amerikai közkönyvtárakban -- 66% kínál ingyenes hozzáférést; ALA: az e-könyvek kölcsönözhetőségének korlátozásáról; Lesz-e könyvtár a Kindle (stb.) után?; Mit értenek tartalmak vizuális megjelenítésén a K2-ben? -- szakmai nap összefoglaló; Iskolai könyvtári fejlesztés Kaposváron -- háromnyelvű portál és online kölcsönzés is; Amerikai Digitális Közkönyvtár alakul; Hogyan írjunk sikeres blogposztot?; Bank kínál ingyen e-könyvet -- ingyenreklám könyvtáraknak?; A világ legnagyobb felbontású légifotója készült az...


49 - 56. kilistázott hír, Összesen: 295

<<

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA