tanulmányok / háttéranyagok > nemzetközi szakanyag

2014.12.04. 536 milliárd euró a kontinens kreatív- és kulturális iparában

A kreatív- és kulturális ipar az elmúlt években is növekedni tudott Európában: ma már hétmillió embert foglalkoztat a kontinensen, azaz ötször többet, mint például a telekommunikációs szektor.


2014.04.28. Z. Karvalics László: A digitális álom poétája a magyar közszolgákhoz

 

Néhány napja, az információs szegénységről rendezett New York-i világtalálkozón az Európai Bizottság Digitális Menetrendjéért felelős alelnöke, Neelie Kroes tartott előadást „Nyílt Internet az egész világ számára (An Open Internet for the whole world) címmel. Az Unió szorgos sajtómunkásai már közzé is tették a szöveget [1] - sőt, annak hozzászólásokat is fogadó közösségi verzióját (social version) is [2] -, az első komment már meg is született, amikor ezeket a sorokat írom. A szöveg különleges élmény, senki ne mulasszon el kattintani!


2013.11.11. Európa ideje közeleg a digitális piacon

Most még az egyesült államokbeli cégek határozzák meg az internetet és az online kereskedelmet, azonban ez csupán egy pillanatnyi állapot. Kontinensünk piaca nagyobb, a szélessávú internet elterjedtebb, a vásárlók aránya magasabb.


2011.07.20. Elmarasztalás szerzői jogok megsértése miatt

MATISZ válogatás a K I T - Könyvtár - Információ - Társadalom - 2011. júl. 20. (28. szám) heti hírlevéléből: Elmarasztalás szerzői jogok megsértése miatt; Nyolc egyszerű alkalmazás közös online munkavégzéshez


2011.07.08. 1,6 milliárd euró a kultúrának

MATISZ válogatás a KULTÚRPONT HÍRLEVÉL 2011.07.07-i számából: 1,6 milliárd euró a kultúrának; Európa a polgárokért - új kiadvány; Nyilvános konzultáció a filmszektor támogatásáról; Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás - pályázat; Sokszínűség Európában - pályázat; Pályázat OKJ-s képzésekre


2011.07.06. A Bizottság jelentése felhívja a figyelmet az innováció égető szükségességére és elemzi a tagállamok által elért haladást

Brüsszel, 2011. június 9. – Az Európai Unió innovációs teljesítményét számos területen javítani kell ahhoz, hogy az Európa 2020 stratégia intelligens, fenntartható növekedéssel kapcsolatos célkitűzései megvalósulhassanak – állapítja meg az Európai Bizottság az Innovatív Európa 2011. évi versenyképességi jelentésében.

kategória: nemzetközi szakanyag

2011.07.06. Európai Design Vezetőtestület

Az Innovatív Unió keretében létrejött Európai Design Innovációs Kezdeményezés irányítását végző Európai Design Vezetőtestület tagjává kérte fel Dr. Bendzsel Miklóst, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnökét, Antonio Tajani, az Európai Bizottság iparért és vállalkozáspolitikáért felelős alelnöke.


2011.07.06. Neelie Kroes az egységes digitális piacról

Az Európai Digitális Menetrend átfogó célja az egységes digitális piac megteremtése - mondta Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke a CISAC találkozóján Brüsszelben. (Midday Express)


1 - 8. kilistázott hír, Összesen: 35

1

2

3

4

5

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA