Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/74ab1a5f46b40db7eeba53eaf304e1e0 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Hírek
oktatás / képzés > távoktatás / e-learning

2013.09.05. Szeptember 30.-ig pályázhatók az eLearning alkotások a MEDEA Award-ra.

A MEDEA Awards célja, hogy ösztönözze az innovációt és a bevált eLearning gyakorlatok terjesztését. A MEDEA díj támogatja a kiváló pedagógiai alapokon nyugvó multimédiás tananyagok nemzetközi alkalmazását.


2012.03.18. Magyar oktatóprogramot díjaztak a CeBIT-en

Arany szintű díjat kapott a hannoveri CeBIT kiállításon a Nemzeti Tankönyvkiadó virtuálisvalóság-szoftvere, a TeachAR - 3D World.


2011.11.11. XII. eLearning Fórum

Az idei eLearning Fórum a fejlesztők és alkalmazók immár tizenkettedik éve megvalósuló találkozója, ahol lehetőséget kínálunk a hazai jó alkalmazások terjesztésére, a munka melletti, folyamatos felnőttképzés, új korszerű (technológiai, munkaügyi) eszközeinek megismerésére.


2011.06.27. Interaktív, digitális könyv

Míg jelenleg világszerte az e-könyv hódít, addig Apple iPadra és iPhone-ra már elérhető a jövő olvasási élményét nyújtó interaktív könyv. Mike Matas az Applenél dolgozott, majd megalapította cégét a Push Pop Presst, melynek keretében megalkották ezt az igen szórakoztató alkalmazást.


2011.05.31. E-ruralnet konferencia Firenzében

Az E-ruralnet 3 éves kutatási projekt 2011. novemberben lezárul, amelynek eredményei egy nemzetközi záró konferencia keretében kerülnek bemutatásra mind a hálózati tagok, mind a téma iránt érdeklődő szakemberek számára. A konferencia nyitott lesz, nem csak a 11 partnerországból, hanem Európa valamennyi országából várunk részvevőket.


2011.04.22. Ötletes és érdekes oktatási segédanyagok az Európai Unió megismertetéséhez

Üdvözli Önt a „Tanár-segéd”, az EU tanároknak szóló webhelye, mely az Európai Unióról szóló oktatási segédanyagok széles skáláját kínálja egy helyen az érdeklődőknek. Az anyagot különböző uniós intézmények, kormányzati szervek és civil szervezetek állították össze azzal a céllal, hogy a fiatalok könnyebben megismerkedhessenek az Európai Unióval és az uniós szakpolitikákkal.


2011.04.20. Az egyetem fogalmának korszerű meghatározása

Óriási nyomás nehezedik újabban a felsőoktatásra a hallgatói létszám, az oktatás minősége, a szakemberek igényei és a gazdasági fejlődés miatt megnövekedett elvárások miatt, a felsőoktatási intézmények rendelkezésére álló források pedig egyre csökkennek.


2011.04.07. Munkaerőhiány várható a hálózati informatika területén

5000 magyar diák vesz részt jelenleg a Cisco Hálózati Akadémia online képzésein, de ez a keret tovább bővíthető.


1 - 8. kilistázott hír, Összesen: 28

1

2

3

4

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA