média / infrastruktúra > film / videó / televízió

2011.06.27. A digitális élet számokban – videó

2010-ben az internethasználók száma 2 milliárd volt, a Facebook közösségi oldalt használók száma meghaladta az 500 milliót, a Twitter felhasználók száma pedig 150 millióra duzzadt.


2011.05.31. Nagy adatbázisok -- innovatív lekérdezések -- a MIBE 11. konferenciája

MATISZ válogatás a K I T -- Könyvtár - Információ - Társadalom - 2011. máj. 25. (21. szám) heti hírleveléből: Nagy adatbázisok -- innovatív lekérdezések -- a MIBE 11. konferenciája; Kérdések a 21. század könyvtárában -- pl.: meghalljuk-e a magánszektor üzenetét?; Mi is az a h-index? -- hogyan méri a hivatkozásokat?; Az egyéni kutatói tevékenység mérése: eljárások; Új szelek e-könyvből? (videó, magyar felirattal); A digitális igényekhez kell igazítani a szerzői jogot; A Lausanne-i Könyvtár együttműködése a Wikipediával; Versenyeztek a házilag nyomtatott könyvek; Konferenciák előtt: 7 networking tipp; Gyengélkedő kkv-s ügyfélszolgálatok; Az ülés veszélyei (infografika); Kezdőknek: tanácsok e-könyv vásárláshoz; Erdélyi örökségünk...


2011.05.27. Elindul a magyar színházak előadásainak internetes közvetítése

A kezdeményezés célja a magyar kultúra terjesztése, a magyar nyelv ápolása és az, hogy segítséget nyújtson a sokszor rossz anyagi helyzetben lévő magyar színházaknak.


2011.05.12. A Google online filmkölcsönzőt nyitott

A már korábban beharangozott projekt tegnap indult el a YouTube-on, és ezzel a Google nyílt versenytársa lett a Netflixnek és az Amazonnak.


2011.05.09. Webvideó verseny

A Kreatív Csoport idén is elindítja a Webvideó Versenyt, melynek célja, hogy megtalálják Magyarország legjobb online felhasználásra és fogyasztásra készített mozgóképes tartalmait.


2011.05.09. Elkezdődött: Szlovákiában havi 800 forintba kerülnek az online hírek

Kockázatos lépésre szánta el magát a szlovákiai internetes tartalomszolgáltatás: hét elején indult a Piano előfizetői rendszere, amely a szlovák interneten elérhető exkluzív tartalmakat fizetőssé tette.


2011.05.09. A Piano fizetőssé teszi az interneten elérhető exkluzív tartalmakat a szlovák interneten

Már 2011. május 2-án elindul a Piano előfizetői rendszere, amely a szlovák interneten elérhető exkluzív tartalmakat teszi fizetőssé.


2011.05.09. Új interaktív honlap a könyvtárhasználati tapasztalatok gyűjtésére -- használóismeret

MATISZ válogatás a K I T -- Könyvtár - Információ - Társadalom - 2011. máj. 4. (18. szám) heti hírleveléből: Új interaktív honlap a könyvtárhasználati tapasztalatok gyűjtésére -- használóismeret; Könyvtári pornófilter helyett: tudatosabb képernyő-elhelyezés; Közszolgálati megaarchívum -- otthonról is elérhető lesz a NAVA?; Egységes európai szabadalmi rendszer: akár 80%-kal is csökken bejegyzés; Szerepjátékkal szerzett gazdasági ismeretek; Könyv-fantázia (képek); Növekszik a pornóoldalak látogatottsága a választási sikerek után; Gratuláció Drótos Lászlónak. Most jó helyre vándorolt az elismerés-tehermentesítés...; Videógrafika Magyarország morális állapotáról; Szovjet filmek a YouTube-on: heti 5 új klasszikus film nemzetközi...


1 - 8. kilistázott hír, Összesen: 137

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA