oktatás / képzés > felsőfokú képzés

2015.06.28. NEMZETKÖZI KONFERENCIA A MUNKA ALAPÚ TANULÁSRÓL

Hogyan működhet együtt hatékonyan az oktatás és a munka világa? Hogyan tehetők érdekeltté a cégek, vállalkozások a duális képzésben? Ezekre a kérdésekre koncentráltak a résztvevők az osztrák, a román és a magyar Erasmus+ nemzeti irodák szervezésében, a NetWBL nemzetközi hálózat támogatásával megvalósult konferencián június 11-12-én, Budapesten.


2013.09.11. IT szakemberek számára szükséges kompetenciák felmérése

Az Európai Bizottság meghirdette a Grand Coalition for Digital Jobs kezdeményezést, amelyhez az EU IT képzőket tömörítő CEPIS szervezet az ún. eCompetence Benchmark adatgyűjtő felméréssel igyekszik hozzájárulni. A Grand Coalition egy többoldalú partnerségi kezdeményezés, amely megpróbál válaszokat keresni az ICT szakemberek hiányával, a végzettségek zűrzavarával előállt keserves európai helyzetre.


2011.05.02. A felsőoktatási tanács a bizonyítványok megújítását javasolja

A Felsőoktatási és Tudományos Tanács (FTT) szerint a felsőoktatás demográfiai problémáinak megoldására az ott szerzett bizonyítványokat és tudást bizonyos időközönként kötelezően meg kellene újítani. A szervezet honlapján közzétett, nyolcvanegy oldalas elemzésben az áll, hogy még az idén elindítanák a felsőoktatási intézmények második integrációs hullámát.


2011.04.20. Az egyetem fogalmának korszerű meghatározása

Óriási nyomás nehezedik újabban a felsőoktatásra a hallgatói létszám, az oktatás minősége, a szakemberek igényei és a gazdasági fejlődés miatt megnövekedett elvárások miatt, a felsőoktatási intézmények rendelkezésére álló források pedig egyre csökkennek.


2011.04.13. Megéri-e továbbtanulni?

Az elmúlt két-három évben egyre markánsabban figyelhető meg a Demján Sándor nevével fémjelzett gazdasági érdekcsoportok és a kamarai érdekképviselet oktatáspolitikai térfoglalása.


2011.04.13. A MOMÉ-n vannak a legjobb ösztöndíjak

Április 11-én jelenik meg a legjobb nemzetközi ösztöndíj-lehetőségeket és külföldi szakmai gyakorlatokat kínáló hazai egyetemek rangsora a Moha magazin új, Belépő című kiadványában.


2011.03.16. Egyre vonzóbb az IT-cégeknek az e-oktatási piac

Az egyetemek és a főiskolák cseppet sem elhanyagolható piacot jelentenek a hardvergyártók számára, amelyek szeretnének minél nagyobb bevételre szert tenni ebben a szegmensben is.


2011.02.15. Mobil és online tartalmak a Filmművészetin

Megújul a Színház- és Filmművészeti Egyetem képzési struktúrája. A bolognai rendszerben az alapképzés szól a szakmáról, a mester pedig a művészetről.


1 - 8. kilistázott hír, Összesen: 21

1

2

3

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA