oktatás / képzés

2011.07.06. Nyitrai Zsolt: informatikai jártasság nélkül nem megy

Dr. Nyitrai Zsolt államtitkár reagált arra a felvetésre, hogy túl sok olyan megszólalás keltett a közelmúltban figyelmet, amelyek szerint a kormányzat csökkentené az állampolgárok információs társadalmi készségét.


2011.05.27. Felvilágosultabb tudásgyarapítást és szórakozást - hiányos szerzői jogi ismeretek a magyar középiskolások körében

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület – a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága támogatásával – 2011. március-áprilisában országos felmérést végzett a magyar középiskolákban, amelyben a diákok szellemi tulajdonnal, különösen a szerzői jogi védelem alatt álló tartalmak online felhasználásával, valamint a termékhamisítással kapcsolatos ismereteit, attitűdjét vizsgálta.


2011.04.28. Innováció 2011 Kiállítás - Oktatási Nap

2011 május 9-én rendezik meg az "Innováció 2011 kiállítás Oktatási Napját", ahol első kézből ismerkedhetnek meg napjaink vezető informatikai megoldásaival.


2011.04.28. OKJ-s IT-Mentor képzés a Számalk Szakközépiskola szervezésében

Tájékoztatjuk a képzésről (a tanítás-tanulás folyamata) és további néhány fontos tudnivalóról


2011.04.22. Kongresszus után - a változások folyamatában

2008 augusztusában került megrendezésre a VII. Nevelésügyi Kongresszus. Három év elteltével a – kongresszust is kezdeményező – Magyar Pedagógiai Társaság „Kongresszus után – a változások folyamatában” címmel konferenciát szervez a kongresszus ajánlásainak, illetve az előkészítés alatt álló változtatások konstruktív megvitatása érdekében.


2011.04.22. Ötletes és érdekes oktatási segédanyagok az Európai Unió megismertetéséhez

Üdvözli Önt a „Tanár-segéd”, az EU tanároknak szóló webhelye, mely az Európai Unióról szóló oktatási segédanyagok széles skáláját kínálja egy helyen az érdeklődőknek. Az anyagot különböző uniós intézmények, kormányzati szervek és civil szervezetek állították össze azzal a céllal, hogy a fiatalok könnyebben megismerkedhessenek az Európai Unióval és az uniós szakpolitikákkal.


2011.04.13. Megéri-e továbbtanulni?

Az elmúlt két-három évben egyre markánsabban figyelhető meg a Demján Sándor nevével fémjelzett gazdasági érdekcsoportok és a kamarai érdekképviselet oktatáspolitikai térfoglalása.


1 - 8. kilistázott hír, Összesen: 129

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA