Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/27322b5f120b4224f57f7c44035640ea because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Adatbázis a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról
tallózó > EU-s hírek
2011.08.16.

Adatbázis a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról

Mostantól adatbázis segíti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló irányelv, illetve az ezeket a nemzeti jogrendbe átültető tagállami törvények maradéktalan érvényesítését.

A Bizottság internetes adatbázist hozott létre, amelyen a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat elleni fellépéssel összefüggő jogi adatokat, jogszabályokat tette bárki számára elérhetővé. 

A honlap a testület reményei szerint nagyban hozzájárul majd a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló 2005/29/EK irányelv végrehajtásához, amely a fogyasztók magas szintű védelmét hivatott biztosítani. A jogszabály így tiltja egyebek között a megtévesztő vagy az agresszív kereskedelmi gyakorlatot.

 A site-on tagállamokra lebontva megtalálhatók a direktívát a nemzeti jogba átültető törvények éppúgy, mint a közigazgatási határozatok, vagy a releváns irodalomra történő utalások.

 

Forrás: www.jogiforum.hu     .


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA