Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/7c243b5d1e59de031ccba2cb73ed6619 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: IT szakemberek számára szükséges kompetenciák felmérése
karrier > munkahelyváltás
2013.09.11.

IT szakemberek számára szükséges kompetenciák felmérése

Az Európai Bizottság meghirdette a Grand Coalition for Digital Jobs kezdeményezést, amelyhez az EU IT képzőket tömörítő CEPIS szervezet az ún. eCompetence Benchmark adatgyűjtő felméréssel igyekszik hozzájárulni. A Grand Coalition egy többoldalú partnerségi kezdeményezés, amely megpróbál válaszokat keresni az ICT szakemberek hiányával, a végzettségek zűrzavarával előállt keserves európai helyzetre.

CEPIS felvállalta, hogy tagországaival (tagszervezeteivel) egy felmérést végez el a jelenlegi és jövőbeli ICT szakemberek körében. A felmérés célja a meglévő és hiányzó képességek-készségek, kompetenciák feltérképezé se, az ICT szakemberek tudás-és készségelemeinek a munkaerő-piaci elvárásokkal történő összevetése.

Az NJSzT Elnöksége úgy gondolja, hogy rendkívül hasznos lenne egy ilyen minél szélesebb áttekintés a hazai informatikai szakma résztvevőiről, s ezért ezúton is kéri a szervezet tagjait, regisztráljanak a www.cepis.org webcímen, majd töltsék ki az eCompetence Benchmark kérdőívet.  Az anonim kérdőív kitöltői saját magukról is kapnak egy komplex „kompetencia-tükröt”, amit tetszés szerint használhatnak munkahelyükön, vagy új munkára történő jelentkezés alkalmával, azaz összehasonlíthatják ICT képességeiket-készségeiket standard európai munkakörök követelményeivel.

Kérjük, ha Ön akár gyakorló informatikus, vállalkozó, alkalmazott, tanár-oktató, informatikai területen tanuló hallgató, legyen akármilyen beosztásban, töltse ki www.cepis.org liken elérhető kérdőívet, mely kb. 10-15 percet vesz igénybe.

 

NJSzT Hírlevél

A MATISZ IT szakképzés fejlesztési (PIN stb.) projektjei is az eCompetence Keretrendszeren alapulnak.


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA