tanulmányok / háttéranyagok > nemzetközi szakanyag
2011.06.27.

Havi 300 ezer jogsértő internetezőt azonosítanak Németországban

A német internetszövetség, az ECO szerint a helyi internetszolgáltatók havonta mintegy 300 ezer jogsértő előfizetőt azonosítanak és figyelmeztetnek. A képviselet szerint 2008 óta 20 százalékkal csökkent a kalózkodás Németországban.

Az ECO által a napokban nyilvánosságra hozott adatok szerint a Németországban működő internetszolgáltatók havonta mintegy 300 ezer kalózkodással gyanúsított előfizető adatait adják át a jogtulajdonosoknak bírói végzés alapján. A szervezet a zeneiparral, az internetszolgáltatókkal és a bíróságokkal egy zéró toleranciás programot igyekszik megvalósítani, amelynek keretében figyelmeztetésben részesítik a jogsértő internetezőket – írja a The Next Web.

Az ECO szerint a nyomonkövetési rendszernek és a legális szolgáltatások elérhetőségének köszönhetően 2008 óta 20 százalékkal csökkentek az illegális letöltések az országban, míg 2010-ben már harminc százalékos növekedést produkáltak a német internetezők számára elérhető legális zeneletöltő szolgáltatások.

Az internetszövetség szerint adataik azt bizonyítják, hogy a figyelmeztető rendszer önmagában is hatékony lehet, és nincs szükség olyan további technikai szankciókra, mint egyes weboldalak hozzáférésének blokkolása.

www.hamisitasellen.hu


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA