Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/f11d0b0c6e455631235857b95816f167 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170

Warning: exec() has been disabled for security reasons in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_div.php on line 438
Magyar Tartalomipari Szövetség: A Hallatlan.hu a világ 40 legjobb digitális tartalma között a World Summit Award versenyen
díjak / versenyek > nemzetközi díj
2011.06.29.

A Hallatlan.hu a világ 40 legjobb digitális tartalma között a World Summit Award versenyen

Kiemelkedő magyar siker World Summit Award (WSA), a hazánkban a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) támogatásával folyó e-content versenyen: a Hallatlan.hu elnyerte a világ legjobb digitális tartalmainak járó díjat az e-Befogadás kategóriában.

Több csatornán és többféle berendezésen elérhető, hozzáértő állampolgároknak szóló elektronikus tartalmak, továbbá biometrikus, vezeték nélküli és hagyományos szolgáltatások kreatív felhasználásai nyerték el idén a World Summit Award (WSA), az ENSZ támogatásával megrendezett verseny legjobb digitális tartalmainak és leginnovatívabb IKT-alkalmazásainak járó díjakat.

Magyarországról a www.hallatlan.hu, a magyar jelnyelvet népszerűsítő weboldal került be a legjobb 5 kiemelkedő, jó gyakorlatot bemutató győztes közé az e-Befogadás kategóriában.


A Word Summit Award - hazánkban a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) támogatásával folyó e-content verseny - az ENSZ Információs Társadalom fejlesztését célul kitűző menetrendjét támogatja. A WSA az ENSZ kezdeményezésre a 2003-as Információs Társadalom Csúcstalálkozót (World Summit on the Information Society) követően jött létre és nyolc kategóriában díjazza a legjobb tartalom dizájnereket és a legjobb alkalmazások készítőit.

„Minden győztes - Kolumbiától Indiáig és Ghánától Litvániáig - joggal lehet büszke a teljesítményére, hiszen nagyszerű digitális tartalmakat állítanak elő szerte a világon és a győztesek 460 kiváló pályamunka közül nyerték el a legjobbaknak járó díjat.” - mondta Prof. Dr. Peter A. Bruck, a WSA Elnöke.

www.hallatlan.hu, a magyar jelnyelvet népszerűsítő weboldal, a világon egyedülálló többnyelvű online jelnyelvi szótár magyar, angol, német és spanyol nyelven. A honlap a magyar jelnyelv önálló tanulásához nyújt segítséget videó-betétekkel és kvízzel - elsősorban halló, eziránt érdeklődő emberek számára. Mivel a hallássérülteken kívül kevesen ismerik a jelnyelvet, az online jelnyelvi szótár lényegesen hozzájárul a hallókkal való mindennapos kommunikáció megkönnyítéséhez. Az internetnek köszönhetően a folyamatosan bővülő jelkincstár anyaga és fordítása egyszerűen és szinte bárhol és bármikor elérhető. Az oldalon jelnyelvi fordítással érhetőek el híranyagok, valamint fórum található, amely lehetőséget kínál a halló és hallássérült közösségek közötti akadálymentes kommunikációra.

A győzteseket rangos zsűri választotta ki Hong Kongban. A zsűri tagjai között vannak reklámszakemberek, telekommunikációs szakemberek, újságírók, kutatók és tanárok a világ valamennyi kontinenséről. 105 országból 460 pályaművet bíráltak el. Minden ország minden egyes kategóriában csak egy projektet nevezhetett, ezért számos országban nemzeti előválogatót rendeztek. Magyarországon a MATISZ által évente megrendezésre kerülő eFestival nyertesei közül választotta ki a hazai zsűri a 8 kategória magyar jelöltjeit.

A WSA magyar jelöltjei a következők:

bkv.hu

BKV Zrt.

Kormányzat / Intézmény, e-Government & Institutions

energiakaland.hu

Carnation Zrt.

Tanulás / Oktatás, e-Learning & Education

filmhiradok.nava.hu

Neumann Nonprofit Kft.

Kultúra / Kulturális örökség, e-Culture & Heritage

cultiris.com

Kossuth Kiadó Zrt.

Üzlet / Kereskedelem, e-Business & Commerce


HaziPatika.com

HaziPatika.com

Egészség / Környezet, e-Health & Environment

Fortix2 játék

CIT Systems Kft.

Szórakozás / Játék, e-Entertainment & Games

mindentudas.hu

Mindentudás Egyeteme Tudományos Közhasznú Nonprofit Kft.

Tudomány / Technológia, e-Science & Technology

hallatlan.hu/hirado

Hallatlan Alapítvány

Társadalmi befogadás / Részvételi demokrácia, e-Inclusion & Participation

 

A WSA 2011 győztesei

A WSA 2011 győztesei, az Egyiptomban megrendezésre kerülő Díjkiosztó Gálán, üzletemberek és az informatikai szakértők előtt mutathatják be kiemelkedő termékeiket és projektjeiket.
A világ legjobb e-tartalom és kreatív megoldásait felvonultató győztes pályaművek legtöbbje Európából érkezett, összesen 18 projekt. Kína, India, Új-Zéland, és Szingapúr két-két díjat vitt el rendkívüli honlapok, multimédia tartalom-központú alkalmazások, vagy kreatív digitális tartalmak előállításával. Egyiptom, ahol az internetes közösségi média idén forradalmat indított el, egy díjat vihet haza.
A 2011 évi WSA győzteseinek, a világ legjobb e-content jó gyakorlatait felvonultató megoldásainak listája elérhető a MATISZ, illetve a WSA honlapján.

 

A World Summit Ifjúsági Díj - nevezési határidő: 2011. július 15.

A WSA fiatalok számára indított versenye a World Summit Ifjúsági Díj (World Summit Youth Award -WSYA) még két hétig 2011. július 15. pályázatható. A részletek elérhetőek honlapunkon vagy a Facebook oldalunkon.


A World Summit Award-ról
A World Summit Díj (WSA) a világ legjobb e-Content és leginnovatívabb IKT-alkalmazásainak kétévente megrendezésre kerülő versenye. WSA globális platformot nyújt mindazok számára, akik értékelik az infokommunikációs technológiák kreatív alkalmazását és egy csapásra a figyelem középpontjába helyezi a zseniális tartalmi ötleteket és alkalmazásokat, ezzel segítve a csúcsminőségű multimédiás termékek népszerűsítését. A nemzeti előválogatók és versenyek, valamint a nemzetközi zsűrizési folyamat révén, a WSA bemutatja a helyi sokszínűséget és az info-kommunikációs technológiák segítségével elért kreatív megoldásokat. A WSA-n versengő projektek a helyi tartalmak fontosságát tükrözik, melyek által a jelenkor információs társadalma mind szélesebb körben válik mindenki számára elérhetővé.
A WSA osztrák kezdeményezésre jött létre, és ENSZ partnerszervezetekkel együttműködésben egy globális partner hálózat szervezésében, a salzburgi Nemzetközi Új Média Központ Salzburg (International Center for New Media) koordinálja 2003 óta mintegy 16o ország aktív részvételével. A MATISZ nemzeti szakértőként, illetve a nemzeti előválogató eFestival megszervezőjeként vesz részt a magyar pályázók felkészítésében és nevezésében.


Bővebb információ:
Horváth Noémi
213-5089 – info@matisz.hu
Magyar Tartalomipari Szövetség

www.wsis-award.org  és www.facebook.com/worldsummitaward


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA