Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/904d4c55df7a1c0ccb52953bf4cc349e because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Európai Turizmus Konferencia
rendezvények > hazai rendezvény
2011.04.13.

Európai Turizmus Konferencia

A Nemzetgazdasági Minisztérium és az EU Bizottsága magas szintű Európai Turizmus Konferenciát rendez 2011. május 12-13-án Budapesten.

A lisszaboni szerződés új távlatot nyitott a turizmus esetében az Európai Bizottság számára, a turizmust azon ágazatok közé emelte, amelyek esetében a Bizottságnak a tagállamok tevékenységét kiegészítő, támogató és koordináló hatásköre van. E felhatalmazás alapján a Bizottság 2010. június 30-án Bizottsági Közleményt tett közzé, amelynek célja, hogy ösztönözze a versenyképes és fenntartható európai turizmus fejlesztését. A magyar elnökség hozzá kíván járulni a bizottsági közleményben meghatározott célok megvalósításához. A magyar elnökség célja a trió operatív programban vállaltaknak megfelelően a fenntartható és felelős turizmusfejlesztés ösztönzése, különös tekintettel a turizmus életminőségben játszott szerepére. Ennek keretében az életminőség javításában fontos szerepet játszó egészség- és wellness turizmus és az egészség ipar részeként a gyógyító turizmus legújabb európai trendjeinek bemutatása is cél. További cél a felelős és fenntartható vállalkozói magatartás legjobb európai gyakorlataira történő figyelem felhívás, valamint a felelős turista magatartás legjobb európai példáinak, tagállami és vállalkozói modelljeinek bemutatása.
 
Teljes cikk: www.turizmusonline.hu/aktualis/cikk/europai_turizmus_konferencia


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA