Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/ea97f61a3641d1fc96b17d999534157d because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Zöld lámpa a hazai egészségturizmusnak
tallózó > EU-s hírek
2011.01.21.

Zöld lámpa a hazai egészségturizmusnak

Az Európai Parlament plenáris ülése ma elfogadta a határon átnyúló betegjogokról szóló jelentést, így második olvasatban megszületett a magyarországi egészségturizmusnak lendületet adó irányelv. Magyar uniós politikusok üdvözölték az elfogadásra váró irányelv megalkotását.

Magyarországnak az a legfontosabb, hogy ne a tehetséges orvosok és nővérek menjenek külföldre a jobb fizetés reményében, hanem a külföldi betegek jöjjenek hozzánk – mondja Herczog Edit, az MSZP európai parlamenti képivselője.  Az MSZP fogyasztóvédelmi szakpolitikusa Magyarország szempontjából kiemelten fontosnak tekinti az EU-ban ma még kevéssé szem előtt lévő gyógyturizmust, hiszen a magas színvonalú képzések miatt humán erőforrás tekintetében jól állunk. Nem az a cél, hogy a hazai intézmények rovására gyógyuljanak külföldön, hanem elsősorban a speciális szolgáltatásokért vállalják az utazást.

Az egységes szabályozás bevezetése hatékonyabbá teheti a ritka betegségek gyógyítását egész Európa számára, hiszen speciális tudásközpontok jöhetnek létre, amelyek szolgáltatásai minden tagállam számára elérhetőek lesznek. Ez a garancia ugyanis arra, hogy a ma még a tehetősek kiváltságának tekintett külhoni gyógyulás többek számára elérhető legyen. A képviselő éppen ezért üdvözli, hogy a hírek szerint a soros magyar elnökség elkötelezett a területet szabályozó irányelv mielőbbi elfogadásában - tette hozzá Herczog.

Hazánk számára különösen előnyös a ma elfogadott jogszabály, hiszen kijelöli azon kereteket, amelyek között lehetőség nyílik majd Magyarország természetes adottságainak a gyógyturizmusban való kiaknázására is - véli Áder János a Fidesz európai parlamenti képviselője...

Teljes cikk


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA