Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/6e52e2e018a15fd90e1db2c588a4d113 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Fiatal alkotóknak szóló hazai és nemzetközi versenyfelhívások
díjak / versenyek > magyar díj
2011.05.05.

Fiatal alkotóknak szóló hazai és nemzetközi versenyfelhívások

A Magyar Tartalomipari Szövetség együttműködve társszervezeteivel, 2011. évben az online tartalmak előállítóinak világ, európai és hazai versenyein való megmérettetésére hívja meg a 30 év alatti magyar kreatív szakembereket: • eFestival Junior • World Summit Youth Award • EUROPRIX Multimédia Díj •

A MATISZ a hazai minőségi digitális tartalmak bemutatása érdekében idén 11. éve rendezi meg a hazai kreatív ipar kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestivalt és támogatja a magyar tehetséges fiatalok nemzetközi versenyeken való részvételét.

Az „eFestival Junior” kezdeményezés már ez évben lehetőséget biztosít a következő évi nemzetközi versenyekre való felkészülésre is.

Az idei éveben is három megmérettetési lehetőségre szeretnénk felhívni a tehetséges multimédia és digitális tartalmakat létrehozó fiatalok figyelmét.

1) eFestival Junior

A Magyar Tartalomipari Szövetség 2011-ben is versenyt hirdet „eFestival Junior” címmel a fiatal, 30 év alatti kreatív, tehetséges pályakezdő alkotók részére az immáron tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő, a hazai kreatív ipar kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestival verseny keretében.

A kezdeményezés célja, hogy az infokommunikációs piac tehetséges fiatal szakemberei lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra, a szakmai megmérettetésre. Versenyre hívja mindazokat a kreatív, tehetséges fiatalokat, akik az online gazdaságba újonnan lépnek be valamilyen internetes, mobil megoldással, tartalommal, multimédia alkotással.

Az eFestival 8 kategóriájába nevező 30 év alatti fiatalok pályaműveit külön is értékeli a szakmai zsűri, és a nyerteseket „eFestival Junior” különdíjban részesíti.

Nevezni folyamatosan, de legkésőbb 2011. szeptember 25-ig lehet az Elektronikus Nevezési Lap kitöltésével.

Bővebb információ: www.efestival.hu

2) World Summit Youth Award

A World Summit Ifjúsági Díj (World Summit Youth Award - WSYA) egy évente megrendezésre kerülő verseny és hálózat a 30 év alatti fiatalok számára, akik az internetet, a mobiltelefont vagy más digitális médiát használnak fel az ENSZ Millenniumi Fejlesztési Célok (Millennium Development Goals – MDGs) megvalósítása érdekében.

A WSYA így egyrészt bemutatja a világnak a tehetséges fiatal e-tartalmak előállítóit, újságírókat és írókat, alkalmazás tervezőket, IT szakembereket, másrészt globálisan hozzájárul a szegénység leküzdéséhez, a környezet védelméhez, a tudás megosztásához és a fiatalok érvényesülésének elősegítéséhez.

A nevezési határidő 2011. július 15.

A nemzetközi versenyre a nevezéseket online regisztráció keretében a következő hat kategóriában lehet benyújtani a www.youthaward.org honlapon:

  • 1 Harcolj a szegénység, az éhség és a betegségek ellen!
  • 2. Oktatást mindenkinek!
  • 3. Hatalmat a nőknek!
  • 4. Hozd létre a kultúrádat!
  • 5. Legyél zöld!
  • 6. Keresd az igazságot!

A pályázaton kategóriánként három nyertest és 2 második helyezettet választ ki a fiatal IKT szakértőkből álló zsűri, akik részt vehetnek WSYA díjátadó ünnepségen Skopjében, Makedóniában.

Bővebb információ:

3) EUROPRIX Multimédia Díj

A 14. EUROPRIX Multimédia Díj Európa élenjáró innovatív és kreatív multimédia projektjeit díjazza, valamit a mögöttük álló fiatal tervezőket.
Idén Európa legtehetségesebb diákjai és fiatal szakemberei EUROPRIX 10 kategóriájában nyerhet díjat, valamint 3 különdíjra is pályázhatnak! Az EUROPRIX ingyenes regisztrációt biztosít az első alkalommal résztvevők számára!

A kreatív média területén tehetségüket felmutató nyertesek ingyenesen utazhatnak ki a EUROPRIX Multimédia Fesztiválra az UNESCO Design városába, Grazba, Ausztriába. (2011. november 10-12.)

A nevezési határidő: 2011. július 1.
A nevezés online regisztráció keretében történik. A nevezők és tavalyi nyertesek videói a EUROPRIX Youtube csatornáján érhetőek el.

Bővebb információ:

 

További információ:
Horváth Noémi
Telefon: (+36) 1 213-5089
E-mail: nhorvath@matisz.hu


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA