termékek és szolgáltatások > hazai termék / szolgáltatás
2012.03.18.

Magyar oktatóprogramot díjaztak a CeBIT-en

Arany szintű díjat kapott a hannoveri CeBIT kiállításon a Nemzeti Tankönyvkiadó virtuálisvalóság-szoftvere, a TeachAR - 3D World.

A 2003-ban alapított European Seal of e-Excellence díj az egyik legrangosabb elismerés, amivel az innovatív digitális fejlesztéseket értékeli. A hannoveri CeBIT-en megrendezett díjátadón összesen 11 platina, 12 arany és 19 ezüst díjat osztottak ki; a magyar cégek közül a Nemzeti Tankönyvkiadó fejlesztése kapta a legnagyobb elismerést.

A háromdimenziós, kiterjesztett valóság (augmented reality) technológiát alkalmazó oktatási szoftver, a TeachAR – 3D World a fejlesztők szerint kiválóan alkalmazható a térlátás, térbeli tájékozódás fejlesztésére vagy akár az emberi test szemléltetésére.

A program segítségével megjeleníthetők a belső szervek, és megfigyelhető az egyes csontok, ízületek  mozgása is. Az alkalmazás a tanároknak lehetőséget nyújt a térbeli szemléltetést igénylő tartalmak látványos megjelenítésére. A szoftver használata egy Windows alapú számítógép mellett csak egy webkamerát igényel.

A TeachAR alkalmas a speciális nevelési igényű gyerekek oktatásakor felmerülő egyes problémák megoldására is. A megismerési funkciók zavarával, egyéb részképesség zavarral küzdő gyermekeknél a kiterjesztett valóság segítségével játszva fejleszthetők azok a készségek, képességeket, amelyek az új fogalmak megismeréséhez, rögzítéséhez, rendszerezéséhez szükségesek.

Az European Seal of e-Excellence verseny hazai szervezője a Magyar Tartalomipari Szövetség - MATISZ.

MATISZ főként, az elöző évi eFestival nyertesek részvételét segíti elő az európai piacion való megjelenést támogató rangos versenyen.

A TeachAR - 3D World szoftver a 2011. évi eFestival Tanulás/Oktatás kategória díjazottja és elnyerte a közönség díjat is.

Bővebb információ:

http://index.hu/tech/2012/03/06/magyar_oktatoprogramot_dijaztak_a_cebit-en/

http://www.seal-of-excellence.org/


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA