Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/cb00177d64721e7d728ec729af5571d9 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Kutatás, fejlesztés és innovációk a turizmusban
tanulmányok / háttéranyagok > hazai szakanyag
2014.06.24.

Kutatás, fejlesztés és innovációk a turizmusban

Újabb hazai tudásmenedzsment felmérés, bevételnövelő applikáció, Lappföld és Skócia turizmusa is helyet kap az NTH Tudásmegosztás – Turizmus+ harmadik számában, de a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület is bemutatkozik.

A Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal 2013-ban indította el NTH Tudásmegosztás – Turizmus+ címmel a szakmai jó gyakorlatokat és K+F+I témákat összegyűjtő online kitekintőjét. A félévente megjelenő szakmai lap idei első száma ide kattintva letölthető.

Ugyanitt, a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal nemrégiben megújult weboldalán az NTH Tudásmegosztás – Turizmus+ korábbi számai változatlan formában szintén elérhetők.

Kutatás

2006-ban készült el hazánkban az első tudásmenedzsment felmérés. A szerzők úgy döntöttek, hogy megismétlik csaknem egy évtized után ezt kutatást, melyet már kiegészíttettek a téma más aspektusaival is. A kutatás egyrészt vizsgálta, hogy az első hazai felmérést követően miként változott a szervezeti tudásmegosztás helyzete a gazdasági és technológiai környezet változása következtében. Másrészt vizsgálta, hogy a szervezetek mérete és tulajdonlása (hazai/külföldi) befolyásolja-e a tudásmenedzsment stratégia alkotásának gyakorlatát. Ennek a kutatásnak az eredményei is megtalálhatók az idei első NTH Tudásmegosztás – Turizmus+ online kitekintőben.

A kitekintőben helyet kapott továbbá az innovatív unió 2014. évi eredménytáblája, de az internetes turisztikai startupokról is szó esik benne........

Bővebb információ: www.turizmusonline.hu

 

 


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA