tallózó > tagszervezeti hírválogatás
2011.05.25.

Európai Civil Találkozó 2011

MATISZ válogatás a Külügyminisztérium Elektronikus Hírlevele Civileknek - 2011 májusi számából: Európai Civil Találkozó 2011; Duna Kulturális Klaszter; Magyarok a Piacon Klub

Európai Civil Találkozó 2011

Az Európai Unióban a soros elnökséget betöltő tagállam hagyományosan nagyszabású nemzetközi civil rendezvény keretében ismerteti a prioritásait, a megvalósított célokat. A magyar elnökségi ilyen kiemelt eseménye 2011. június 5-7. között az Európai Civil Találkozó 2011 című konferencia, amelynek főszervezője a Századvég Politikai Iskola. Az eseményről bővebben a www.civilmeeting2011.hu címen olvasható tájékoztató.

Duna Kulturális Klaszter

2011. március 10-11 között a Leopold Múzeum adott helyet a bécsi Collegium Hungaricum kezdeményezéseképpen a nagykövetséggel együttműködve megvalósult Duna Kulturális Klaszter Konferenciának (http://hu.danubecluster.eu/fooldal). Az Európai Duna Stratégia keretébe illeszkedő együttműködés a Duna-térségben már működő és a jövőben létrejövő kulturális szervezetek szövetségeként kíván működni. A szervezetek szövetsége információs és szolgáltató központként lép fel a dunai kulturális együttműködés elősegítése érdekében.

Magyarok a Piacon Klub

2011. április 28-án a Magyarok a Piacon Klub (www.magyarokapiaconklub.hu) és az Esterházy János Polgári Társulás közös szervezésében a magyarországi és szlovákiai kis- és középvállalkozók régiós együttműködési lehetőségeiről tartottak nemzetközi konferenciát a dunaszerdahelyi Bon Bon szállóban. Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkárságának vezetője az EU tagság előnyeit, valamint a két ország közötti közös projektek, programok, és konferenciák fontosságát ismertette a résztvevőkkel.

 

Forrás: Külügyminisztérium Elektronikus Hírlevele Civileknek -  2011 május


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA