Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/d7d8274af6373e4f069efe198942cacd because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Barroso átvette a kreativitásról és innovációról szóló Manifesztumot
tallózó > EU-s hírek
2009.12.08.

Barroso átvette a kreativitásról és innovációról szóló Manifesztumot

A "Manifesztum a kreativitásért és innovációért Európában" egyike a Kreativitás és Innováció Európai Éve 2009 meghatározó eredményeinek.

A dokumentum az Év nagyköveteinek közös munkájaként született meg, akik Európa vezetõ személyiségei a kultúra, tudomány, üzleti élet, oktatás és dizájn területén. A nagykövetek november 12-én adták át a Manifesztumot az Európai Bizottság elnökének, Jose Manuel Barrosonak.

Hogyan tud Európa az új, globalizált, erõsen versengõ és tudásalapú világ élén állni a 21. században? Hogyan lehet Európa kreatív és innovatív potenciálját jobban kihasználni az oktatásban, kutatásban, kultúrában, dizájnban, az üzleti életben és munkahelyeken? Hogyan tudja a politika európai és nemzeti szinten elõsegíteni a kreativitást és innovációt ezeken a területeken?

Különböző háttérrel rendelkező vezető európai személyiségek - mint a Kreativitás és Innováció Európai Éve nagykövetei - keresték a választ ezekre a kérdésekre. Ennek a közös munkának az eredménye a Manifesztum a kreativitásért és innovációért Európában. 7 prioritáson és 7 cselekvési irányvonalon keresztül a Manifesztum nagy ösztönzést nyújt a változásnak.
Segít kialakítani az Európai Unió vízióját a kreativitás és innováció szerepérõl és megalapozni az Unió stratégiáját a 2010-2020 közötti évtizedre. "Hétparancsolatával" a Manifesztum segít kialakítani az EU stratégiáját a kreativitás és innováció támogatására a következő évtizedben.


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA