Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/83adb943b76d32b5f22c3487fa24a12c because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: 86 darab beérkezett pályamű a "Keressük Magyarország Új Neumannjait!" felhívásra
pályázatok / felhívások > hazai pályázat-felhívás
2011.04.13.

86 darab beérkezett pályamű a "Keressük Magyarország Új Neumannjait!" felhívásra

A megadott határidőre, alig 1 hónap alatt közel 90 pályamű érkezett be.

Rövid statisztika a beérkezett pályaművekről:

  • Összesen 86 darab pályázat érkezett be határidőre, alig egy hónap alatt. Kb. 50-60 pályázatra számítottunk, így külön öröm számunkra, hogy a várakozásainkat sikerült felülmúlni.
  • A 86 db pályázatnak 1/3-a magánszemélyektől, azaz feltalálóktól, kutatóktól, lelkes innovátoroktól érkezett. A 2/3 pedig mind kisvállalkozásoktól jött, így összességében úgy értékeljük, hogy a versenyfelhívás elérte a célcsoportját.
  • A beérkezett pályázatok fele az 1.) e- és m-egészség, 2.) zöld gazdaság és 3.) kreatív gazdaság témakörökből kerültek ki. Ezek azok a területek, amelyeket a kormány az Új Széchenyi Tervben kiemelt területként jelölt meg.
  • A pályázatok 1/3-a webes alkalmazás, másik 1/3-a ICT-vel kapcsolatos hardverfejlesztés, 1/4-e pedig mobilalkalmazás.
  • A pályázók között vannak űrkutatáshoz kapcsolódó projektek, a legfejlettebb technológiákra épülő repüléstechnikai megoldások, és az elektronikai iparban is újdonságnak számító médiaeszköz fejlesztések.
  • A pályázatok közel 20%-a vidékről érkezett, jellemzően: Debrecenről, Pécsről, Miskolcról és Szegedről, tehát azokról a helyekről, ahol van vmilyen ICT alapú felsőoktatási képzés és tudásközpont, illetve ICT alapú innovációs klaszter. Örülünk annak, hogy vidéki pályázatok is érkeztek és több régió is képviselteti magát a versenyben.
  • A pályázók között több olyan is van, amelybe frissen fektettek be kockázati tőkét, vagy üzleti angyal szállt be az elmúlt 12 hónapban.
  • A prototípusok, friss termékek 1/3-a pedig az elmúlt 1-2 évben jelentős nemzetközi vagy hazai elismerést is szerzett.

Magyar Innovációs TechShow

  1. ELEVATOR PITCH JELLEGŰ BEMUTATKOZÁS: Most alakítjuk ki a kiállításra épülő programot és szeretnénk tartani egy „elevator pitch” jellegű bemutatkozó szekciót is, amelyen az együttműködő partnereink kapnak lehetőséget arra, hogy röviden bemutassák az érdeklődőknek a szervezetüket, illetve, hogy miért érdemes az adott szervezethez csatlakozni, vagy azzal kapcsolatot kialakítani és mit nyújthat az érdeklődők számára a szervezet. Úgy gondoljuk, hogy a mai világban az egyik legfontosabb érték a kapcsolati tőke, amit az olyan szervezetek, mint Ti is katalizálni tudtok. Ezért gondoltunk arra, hogy külön szekciót szervezünk az együttműködő partnereinknek a bemutatkozásra. Minden egyes együttműködő partnerünk 3 percet kapna a bemutatkozásra. Kérnék mindenkitől egy visszajelzést, hogy tartana-e egy ilyen jellegű bemutatkozó előadást!
  2. BÖRZE: a másik dolog, amit a figyelmetekbe ajánlanék, az a „Börze” elnevezésű kezdeményezésünk, amelynek keretében az együttműködő partnereink kiállíthatnának a helyszínen. A Jövő Házának a Galériáját is kibérelnénk, és ott lenne lehetőségünk valamennyi együttműködő partnerünknek teret biztosítani. Véleményünk szerint az elevator pitch jellegű bemutatkozók után az érdeklődők felkereshetnék az adott szervezet „mini standját”, ahol bővebb információkat kaphatna a szervezetről. A kiállítani szándékozó együttműködő partnereink számára biztosítanánk egy „mini standot”, ahol elhelyezhetők lennének a roll-up-ok és/vagy molinók, a flyereik, illetve kialakítjuk a személyes konzultációhoz szükséges fizikai feltételeket. A Millenáris ehhez nem tudja biztosítani a feltételeket, ezért külön kell bérelnünk és kiszállíttatnunk az asztalokat, a székeket stb és azokat szeretnénk egységes formában megjeleníteni. A kiállítási feltételek megteremtéséhez hozzájárulást kell kérünk a kiállítani szándékozóktól, ami nettó 20 ezer forint lenne (kivétel a magánszemélyek által működtetet kezdeményezések, mint a Meetupok, a Mobilpiknik és a Startupflyer, mert az Ő költségeiket átvállaljuk mi.). Ha szeretnétek kiállítani és ilyen formán is megjelenni a TechShow-n, valamint vállaljátok a költség-hozzájárulást, akkor kérem, azt is jelezzétek! Cserébe azt tudjuk felajánlani, hogy aki kiállít, annak adunk +5 fő ingyenes belépési lehetőséget.

Lemák Gábor
Igazgató
Mobilitás és Multimédia Koordinációs Iroda Nonprofit Kft.
Cím: H-1117 Budapest, Fehérvári út. 80
Tel.: 30/866-19-20
Fax: (1) 700-19-52
E-mail: lemak.gabor@mmklaszter.com


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA