Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/f6b70eb87d32a95c018137d280dff05b because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Nemzetközi minősítésű oklevelet kaptak a Számalk Szakközépiskola tanulói
oktatás / képzés > szakképzés
2013.07.21.

Nemzetközi minősítésű oklevelet kaptak a Számalk Szakközépiskola tanulói

A 2013. július 5.-én a Számalk Szakközépiskola 33 tanulója Web-marketing, míg 8 tanuló Web-ergonomia, az EU e-Jobs Observatory Csoport által minősített oklevelet kapott.

Az e-Jobs Observatory Csoport (e-jobs-observatory.eu) az Európai Unió támogatásával 2005. év óta fejleszti az új, a piaci igényeknek megfelelő internet közeli szakképzéseket.

Az e-Jobs Observatory Csoport tagjai: üzleti szféra (EMF – The Forum of e-Excellence, GAIA, SwissMedia, Cap Digital, Magyar Tartalomipari Szövetség, IVSZ) képző szervezetek (Hochschule für Ökonomie und Management, Maison de la Promotion Sociale, Dekra Akademie), egyetemek (Hellenic Open University, Wroclaw University of Economics).

Magyarországon az e-Jobs Observatory Csoport képviselője, az Információ-technológia és Kommunikáció Párbeszéd Bizottság és a Számalk Szakközépiskola.

Az e-Jobs Observatory Csoport által kifejlesztett Web-marketing és Web-ergonomia szakértői alapok tananyagok a ProInterNet projekt keretében kerültek kifejlesztésre és a pilot képzéseket a Magyar Tartalomipari Szövetség szervezte 2013. év első félévében a Számalk Szakközépiskolában.

A ProInterNet (PIN) egy új kezdeményezés, amely az EU Egész életen át tartó tanulási Program (Lifelong Learning Programme) társfinanszírozásában valósult meg. A ProInterNet projekt a kis- és középvállalkozások infokommunikációs technológiák (IKT) és multimédiás képességei területén alakít ki hálózatot a kulcsszereplőkből. A PIN projekt alapos áttekintést kíván nyújtani egy gyorsan terebélyesedő és fejlődő szakmatípus – az internetes szakmák (e-szakmák) területén. A kezdeményezés ezért az e-szakmák kulcsszereplőinek hálózatát hozta létre az e-Jobs Observatory webkettes platformon.

A Web-marketing és Web-ergonomia szakértői alapok pilot képzéseket, a Számalk Szakközépiskolában, a szakterületen sikeres szakemberek tartották:

Web-marketing Fakultáció:

Tóth Mihály http://www.netkreativ.hu/
Ofczianka Balázs http://www.ofczianka.hu

Web-ergonomia Fakultáció:

Herendy Csilla http://www.herendy.hu/
Pónya Judit http://www.fatdux.com
Vitályos Gábor http://www.vitalyos.hu/ICon_project/

A sikeresen letett vizsgák után a tanulók,  az EU e-Jobs Observatory Csoport által minősített, az EU Képesítési Keretrendszernek megfelelő Web-marketing és Web-ergonomia szakértői alapok tanulási kimenetet bizonyító okleveleket kaptak.

Bővebb információ:

dr. Mlinarics József
ügyvezető elnök
Magyar Tartalomipari Szövetség
email: jmlinarics@matisz.hu
mobil: +36-20-951-4947


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA