Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/548b1173ceaf71dfb037fe167d1bae50 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Társadalmi Kurátor Közmédia Műhely - rendezvény
rendezvények > hazai rendezvény
2011.02.15.

Társadalmi Kurátor Közmédia Műhely - rendezvény

A Közszolgálati Műsorszolgáltatók Társadalmi Kurátorainak Egyesülete (KÖZTE) 2011. február 3-án elektronikus levélben hívta fel a figyelmét a civil szervezetek képviselőinek és média szakértőinek a www.mediatanacs.blog.hu honlapjáról levett alábbi információra, amely szerint a Médiatanács 2011. 01. 26-ai ülésén úgy határozott, hogy a Közszolgálati Kódex megalkotásába bevonja a legszélesebb nyilvánosságot.

Meghívó a 2011. március 3. (csütörtök) 14 óra 30 perckor kezdődő
Társadalmi Kurátor Közmédia Műhelybe


Helyszín: 1012 Budapest, Kuny Domokos u. 13-15. szám alatti irodaház IV. emeleti Tanácsterem

A Közmédia Műhely programja:
A civil szervezetek szerepe a közszolgálati médiában

A program témaköre:

A közmédiáról szóló új törvény és a Közszolgálati Kódex

A Közszolgálati Műsorszolgáltatók Társadalmi Kurátorainak Egyesülete (KÖZTE) alábbi céljának teljesítése érdekében:

Az információ szabad terjesztésének megvalósítása Magyarországon, a közszolgálati műsor- szolgáltatás színvonalának emelésével a magyar állampolgárok informáltságának javítása

közös álláspont kialakítására meghívja mindazon civil szervezetek képviselőit és médiaszakértőik, akik hozzáértő értékes javaslataikkal szívesen részt kívánnak venni az új Médiatörvény Közszolgálati Kódexének megalkotásában.

Szíves tájékoztatásra közöljük, hogy a KÖZTE 2004. évi megalakulásától kezdve foglalkozik a Médiatörvénnyel. Az egyesület klubestek, majd Közmédia Műhely keretében, az 1996. évi Médiatörvény hatályba lépésének kezdetétől az Országos Rádió és Televízió Testület, a Magyar Rádió, a Magyar Televízió és a Duna Televízió, valamint a Közalapítványok volt elnökeivel folytatott beszélgetéseket.

A KÖZTE 2008. évtől tagja az European Alliance of Listeners' And Viewers' Associations -EURALVA szövetségnek. Az EURALVA rendezvényein az egyesület rendszeresen részt vesz. Továbbá két alkalommal jött az EURALVA egy-egy képviselője, az egyesületünk támogatásával megrendezett hazai rendezvényekre is, amelyeken szintén részt vettünk.

A fentiekben ismertetett beszélgetéseken a civil szervezetek által fontosnak tartott mindazon igények kikristályosodtak, amelyeket megvitatás után érvényesíteni lehetne a Közszolgálati Kódexben.

Kérjük a civil szervezetet és képviselőjét, hogy ne mulassza el azon lehetőséget, amely szerint részesei lehet a Közszolgálati Kódex tartalmi összeállításában.

Várjuk a részvételi szándékának visszajelzését!


Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA